Testaroli |
Dit is een heel aparte soort primo, van oudsher gemaakt door de armen in de regio Lunigiana. Een omschrijving van het recept uit Twee Gulzige Italianen, ik was er erg benieuwd naar en heb het gemaakt, eenvoudige ingrediƫnten en voor herhaling vatbaar! Ik serveerde er een salade van courgette en rucola bij.
Dit is wat je nodig hebt voor 2 personen als hoofdgerecht :
Wat je gaat doen :
Zeef de bloem en het zout in een grote kom, roer er geleidelijk het water door en klop tot het een glad beslag is. Klop de olijfolie erdoor.
Verhit in een koekepan een beetje olijfolie en zet op een hoog vuur. Schep als de pan heet is een soepopscheplepel beslag in de pan en bak elke kant 3-4 minuten, net als een pannenkoek. Verwerk al het beslag op deze manier.
Snijd met een scherp mes elke testarolo in grofweg 8 repen.
Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook, dompel er een paar testaroli in en laat ze zachtjes koken tot ze komen bovendrijven. Schep de testaroli met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en dien ze direct op met een saus.
Wij hebben het gegeten met een saus van tomaat, ui, knoflook en italiaanse kruidendipper, er staat ook een recept bij van tomatensaus en kruiden en pesto, alleen had ik niet alle ingrediƫnten in huis om 1 van deze te maken, misschien een volgende keer. Het makkelijke van tomatensaus is natuurlijk wel dat je zelf invulling kan geven aan de overige ingrediƫnten.
Eet smakelijk!
Meer recepten die ik heb gekookt uit Twee Gulzige Italianen vind je hier
Reacties
Een reactie posten