Bladerdeeg borrelhapje |
Het begint een gewoonte te worden om in het weekend een lekker hapje van bladerdeeg te maken. Lekker voor tussendoor of bij de borrel, dit is de 4e week denk ik dat ik er weer eentje heb verzonnen, 2 daarvan vind je hier. je kunt nog niet echt spreken van traditie maar wel van momenteel wekelijkse verwennerij :) Voor deze variatie heb ik cherrytomaatjes gehalveerd, een eitje losgeklopt met wat karnemelk en bladpeterselie en het geheel afgemaakt met een blaadje basilicum en een stukje mozzarella, wij vonden het wederom erg lekker!
Wat je nodig hebt voor 12 hapjes :
3 plakjes bladerdeeg
kleine muffinvorm
1 ei
2 eetlepels karnemelk
peper en zout
2 eetlepels bladpeterselie
1/2 bol mozzarella
12 basilicumblaadjes
6 cherrytomaatjes
wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden, laat het bladerdeeg ontdooien en vet de muffinvorm in. Snijd dan de plakjes bladerdeeg allemaal in 4-en en verdeel deze over de muffinvormpjes. Laat de puntjes over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Halveer de cherrytomaatjes, laat de mozzarella even uitlekken op keukenpapier en snijd deze in kleine stukjes. Klop een eitje los met de karnemelk en hak 2 eetlepels bladpeterselie fijn en roer door het ei, voeg wat peper en zout naar smaak toe.Plaats in elk bakje een 1/2 tomaatje, verdeel het eimengsel over de vormpjes, doe hier een blaadje basilicum overheen en dek het geheel af met een stukje mozzarella. Draai hieroverheen nog wat zwarte peper en zet ze in het midden van de oven voor een minuut of 20 of totdat de hapjes een mooie kleur hebben.
Laat ze even afkoelen en dan....eet smakelijk! Het is echt aan te raden om ze even te laten staan, het cherrytomaatje wordt erg heet in de oven.
Reacties
Een reactie posten