Doorgaan naar hoofdcontent

Phad Thai






Phad Thai
Phad Thai

We hebben nu de afgelopen tijd al heel wat geprobeerd uit de kookboeken die we hebben en we zijn van pasta overgestapt op de noedels, ook erg lekker! Helaas door drukke weken met studie en werken heb ik niet alle dagen tijd om eruit te koken, en de mannen willen ook wel weer eens gewoon iets eten wat we altijd al wel aten en ook lekker is dus op dit moment heb ik niet meer echt een voorraad aan recepten om te publiceren, ik ga dus gewoon weer vrolijk aan de bak met nieuwe dingen :)Wederom gekookt uit Vegetarische Gerechten van Kitchen Classics, het is een mooi boek met mooie foto's en een heldere uitleg maar nog belangrijker en eigenlijk het belangrijkste, we eten er lekker uit. Zoals deze Phad Thai.


Wat je nodig hebt:



  • 400 gram noedels




  • 1 kleine rode paprika




  • 6 lenteuitjes




  • 100 gram gebakken tofu




  • 1 ui




  • 60 ml sojasaus




  • 2 eetlepels limoensap




  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker




  • 2 theelepels sambal oelek




  • 2 eetlepels arachideolie




  • 2 eieren, losgeklopt




  • 2 teentjes knoflook, geperst




  • 25 gram fijngehakte koriander




  • 100 gram taugĆ©




  • 50 gram geroosterde pinda's

    Wat je gaat doen :

    Breek de noedels in stukjes en kook ze in water beetgaar, giet ze af en zet ze dan weg.

    Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in schuine, dunne ringetjes. Snijd de gebakken tofu in reepjes van 5 mm breed. Snijd de ui in dunne partjes.

    Meng voor de roerbaksaus de sojasaus, het limoensap, de suiker en sambal oelek in een kommetje.

    Verhit een wok op hoog vuur. Schenk er genoeg arachideolie in om de bodem en zijkanten te bedekken. Voeg het ei toe en draai de wok rond, zodat je een dunne omelet krijgt. Bak hem 30 seconden totdat hij is gestold. Haal hem uit de wok, rol hem op en snijd hem in dunne reepjes.

    Verhit de rest van de olie in de wok. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak de groente op hoog vuur 2-3 minuten of tot de ui zacht is. Schep de noedels er goed door. Roer de omeletreepjes, lente-uitjesm tofoe en de helft van de koriander erdoor. Schenk de roerbaksaus erbij en schep alles goed om. Bestrooi het gerecht met de taugƩ, geroosterde pinda's en de rest van de koriander. Serveer meteen.

    Het was voor mij de 1e keer dat ik tofu in de keuken ging gebruiken, het viel niet tegen, ik had het gebakken in de pindaolie maar echt veel smaak heeft het niet. Een volgende keer ga ik het misschien marineren maar moet nog even rondsurfen om daar iets voor te vinden. Je kunt de tofu ook heel goed vervangen voor gemarineerde quorn denk ik en voor de niet vegavariant kan ik me gemarineerde kip wel voorstellen. Dit is een gerecht met een lekkere pit, niet overheersend maar wel aanwezig. We hebben er weer lekker van gegeten, het volgende gerecht uit dit boek wordt een paddestoelenpilav, ik ben nu al benieuwd!




  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Romige pasta met munt & knoflook

    Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen