Doorgaan naar hoofdcontent

Limoen spaghetti met parmezaanse kaas




Limoen spaghetti met parmezaanse kaas
Limoen spaghetti met parmezaanse kaas

24kitchen staat bij ons vaak aan en we hebben al heel wat lekkers voorbij zien komen, Angelique Schmeinck heeft ons geĆÆnspireerd om deze limoenspaghetti te gaan maken. We hebben er heerlijk van gegeten gecombineerd met deze courgette salade met munt en balsamico.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :


  • 2 eidooiers

  • 200 ml slagroom

  • 1 limoen ( geheel geraspt en sap van 1/2)

  • 100 g Parmezaanse kaas

  • 250 g spaghetti

  • 1 prei

  • 200 g aspergetips

  • 2 eetlepels bouillon ( wij hadden aspergebouillon over)

  • 1 el roomboter

    Wat je gaat doen :

    Groenten :
    Verwijder het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top er af. Halveer de prei over de lengte tot een centimeter onder de voet zodat de bladeren vast blijven zitten (dit is makkelijk voor het wassen). Spoel het blad goed schoon onder koud water. Verdeel de prei in stukken van circa 7 centimeter lang en snijd ze in ragfijne repen (julienne). Breek de aspergetips op hun natuurlijke breekpunt. Zet dan een pan met water op het vuur en voeg wat zout toe.
    Blancheer de aspergetips in 2 minuten beetgaar. Laat ze direct schrikken in ijskoud water en dep ze droog met keukenpapier. Blancheer dan de prei 5 tot 7 seconde en haal met schuimspaan uit het water en laat ook schrikken in ijskoud water.

    Saus voor limoen spaghetti :
    Roer de eidooiers, slagroom, rasp en sap van de limoen en Parmezaanse kaas door elkaar.

    Spaghetti:
    Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af, spoel af met warm water en laat uitlekken. Schep de spaghetti terug in de pan en voeg het eidooier-limoenmengsel toe. Verwarm de spaghetti op middelhoog vuur. De saus zal langzaam gaan binden en om de pasta heen gaan zitten. (Wel bij blijven en af en toe voorzichtig omscheppen)! Roer als laatste de prei erdoor.

    Groente
    Verwarm de bouillon met de boter tot aan het kookpunt. Voeg de prei en aspergetips toe en maak in circa 2 minuten warm. Voeg naar smaak peper toe.

    Maak een krul van de pasta op het bord, verdeel de asperges eroverheen, rasp er nog wat kaas overheen en serveer.
    Eet smakelijk!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken. Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker! Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer! Wat je nodig hebt voor 4 personen : 3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken bloem om te bestuiven 4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout plantaardige olie 200 gram stevige mozzarella in blokjes 5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas enkele blaadjes basilicum saus : 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 500 gram pomodori uit blik enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd snuf...

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden. De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps). Voor 3 a 4 potten heb je nodig: - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info) - 500 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 appel, geraspt - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt - 2 eetlepels gembersiroop - 2 volle theelepels kaneelpoeder - scheutje limoensap Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken. Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten. Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.