Bladerdeeg borrelhapje |
Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat
Bladerdeeg borrelhapje |
Wat je nodig hebt voor 12 hapjes :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
Vet de muffinvorm in en laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien. Hak de oesterzwammen, kastanjechampignons en het stukje peper ( zaadjes heb ik verwijderd) in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de paddestoelen en de peper even kort aan. In een andere koekepan de pijnboompitten even kort roosteren tot ze een mooie kleur hebben.
Dan de tomaat in vieren snijden en de zaadjes eruit halen. Ook de tomaat fijn hakken.
Het ei samen met de roomkaas loskloppen in een schaaltje met een klein beetje peper en zout. Hier voeg je het paddestoelenmengsel, tomaat en pijnboompitten aan toe. Als laatste een flinke dessertlepel ras el hanout erdoor roeren.
De plakjes bladerdeeg in 4-en snijden en deze over de vormpjes verdelen, de puntjes een beetje over de vorm heen laten hangen. Dan nog even met een vork wat gaatjes in de bodem prikken en dan kun je ze vullen. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak deze 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Even laten staan en dan....eet smakelijk!
Ideaal aan dit hapje is dat je het allemaal vantevoren al klaar kunt maken, ik had het bladerdeeg al in de muffinvorm gedaan en het groentemengsel apart gehouden in een bakje, afdekken met folie en je kunt het zo in de koelkast zetten, dan als je wilt gaan bakken alleen nog even vullen.
Bladerdeeg borrelhapje |
Reacties
Een reactie posten