Doorgaan naar hoofdcontent

Banaan & peer muffin




Banaan & peer muffin
Banaan & peer muffin

Ik heb mezelf voorgenomen om met enige regelmaat uit mijn boekenverzameling te gaan koken/bakken, voornemen is 1 keer per week iets bakken en 1 keer per week iets koken. Eigenlijk ben ik echt iemand die de verzinsels uit de koelkast haalt, wel een lijstje maakt voor de boodschappen maar daar net zo makkelijk weer van af wijkt omdat er ook een andere combinatie mogelijk is.
Dat zal wel altijd zo blijven en dat geeft niet maar een goede planning en je daar dan aan houden is voor mij wel lastig denk ik, anders zou ik het wel doen :)
Vandaag heb ik uit het boekje van Marc Grossman de peermuffins gemaakt, ik heb dan wel de appel vervangen door banaan, de bloem voor volkoren tarwebloem en ik had geen ei in huis, en toch zijn ze gelukt :) De vorige keer toen ik een recept van hem maakte had ik veel te veel beslag voor 12 muffins dus ben ik hier ook begonnen met de helft van het beslag maar aan het formaat te zien had het nu wel iets meer mogen zijn, misschien speelt het ontbreken van het ei hierin ook wel een rol. Dat ze wel erg lekker zijn, dat is een feit, alhoewel smaken verschillen ;)
Wat je nodig hebt voor 12 kleinere muffins :
Droge ingrediƫnten :


  • 120 gram bloem

  • 30 gram havervlokken

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 42,5 gram suiker

  • 1 eetlepel kaneel

  • 1 theelepel zout

    Vloeibare ingrediƫnten:

  • 75 ml (soja)melk

  • 55 ml zonnebloemolie

  • 1 ei (die heb ik er niet in gedaan)

  • 1 banaan

  • 1 peer

  • muffinvorm + papierenvormpjes + 2 kommen voor je beslag

    wat je gaat doen :

    Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast de papierenvormpjes in de muffinvorm.
    De droge ingrediƫnten in een kom doen en met een spatel alles vermengen.
    Dan in de andere kom de melk en zonnebloemolie met elkaar vermengen (en het ei als je dat gaat gebruiken).
    Schil de banaan en de peer en hak deze in kleine stukjes en voeg toe aan de kom met de melk en olie.
    Schenk dat de vloeibare ingrediƫnten bij de droge en roer dit goed door elkaar zodat alles vermengd, het makkeliijkste gebruik je hier voor een spatel. Verdeel dan het beslag over de vormpjes en bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
    Je kunt ze controleren op gaarheid met een houten prikker, steek die in het midden van de muffin, komt hij er droog uit dan is je muffin gaar. Even laten afkoelen en dan.....eet smakelijk!
    Als je toch grotere muffins wilt kun je het ei toevoegen of minder vormpjes gebruiken. Deze muffins zijn lekker voor tussendoor bij de thee maar kun je ook lekker als ontbijt eten.







  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Romige pasta met munt & knoflook

    Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi