Calzoni |
"Dit gevulde Napolitaanse deeggerecht betekent letterlijk vertaald 'broek'"
Dat is het onderschrift van het recept in Vegeterrranean. We waren toch al zo lekker bezig met dingen proberen, dus vandaag waren dat de Calzoni. Het is even een werkje maar dan heb je ook wat! Totaal niet ingewikkeld om te maken alleen kost het wel even tijd. Het resultaat mag er zijn, het is een antipasti maar wij hebben er heerlijk van gegeten als maaltijd.
Wat je nodig hebt als antipasti voor 8 personen:
Wat je gaat doen :
Meng meel en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, giet water en olijfolie erin. Voeg gist en suiker toe aan het kuiltje en meng goed door met de vingertoppen. Werk steeds van buiten naar het kuiltje toe om het meel goed te mengen tot een samenhangend deeg. Kneed tot het zacht en elastisch wordt. Verdeel voorzichtig een paar drupjes olie over het oppervlak van het deeg, dek af met een doek en laat 35 minuten rusten op een warme droge plaats. Bestrooi het deeg na het rusten met wat meel en 'keer' het door telkenskleine hoeveelheden langs de rand met de muis van de hand uit te drukken tegen de tegenoverliggende kant van de kom. Als de hele rand aan de beurt is geweest opnieuw afdekken en nog eens 35 minuten laten rusten.
De vulling :
Verwijder tijdens het rusten van het deeg de zaden van de tomaten hak ze grof. Doe ze over in een zeef om uit te lekken. Meng met de oregano, gehakte basilicum, knoflook, zout en peper en 2 drupjes extra vergine olijfolie in een kom. Snijd de mozzarella in blokjes die net zo groot zijn als de gehakte tomaten, dep iets droog en voeg toe aan de rest van de vulling.
Om af te maken :
Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak tot een cirkel van 3 mm dikte. Maak met een steker van 8 cm, of een waterglas, 24 rondjes uit het zachte deeg. Leg op elk rondje een theelepel van de vulling in het midden. Leg een half blaadje basilicum op de vulling. Vouw dubbel, maak de rand dicht door met een vork licht op het deeg te drukken zodat het afsluit, maar niet breekt. Leg de calzoni op een met bakpapier beklede bakplaat, licht bestoven met meel.
Verhit in een grote pan genoeg plantaardige olie om de calzoni te bedekken.Zodra de olie heet is, de calzoni voorzichtig in de pan laten zakken. Bruin 1 minuut aan de ene kant, draai om en bak de andere kant. Zodra de calzoni goudbruin zijn met een schuimspaan uit de pan halen en laten uitlekken op een rooster met keukenpapier. Bestrooi met zout en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Voor meer recepten die ik heb gemaakt uit Vegeterranean kijk je hier
Reacties
Een reactie posten