Cappuccino di Asparagi |
Het recept komt uit Vegeterranean, dit boek kwam als suggestie naar boven toen ik vorig jaar na de vakantie in Italie op zoek ging naar 2 Gulzige Italianen. In Vegeterranean opent de Azienda Agrituristica Montali haar deuren en maak je kennis met de geheimen uit de keuken.Het staat vol mooie foto's en gerechten en ik zou dolgraag een keer naar het hotel willen gaan om enige workshops te volgen in Umbrie.Ik blijf dromen en ondertussen genieten van het heerlijke eten :)Het is mij niet gelukt om net zo'n mooie foto te maken als in het boek, dat is jammer, want ik was helemaal voor het plaatje gevallen, het zag er zo mooi uit, genoten hebben we wel! Volgens het recept gaat het geweldig samen met een prosecco,en dat geloof ik meteen.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
Breek de asperges af bij hun natuurlijke breekpunt. Elke asperge breekt ongeveer 5 cm van het uiteinde af. Verwijder eventueel houtige stukjes schil van de asperge met een dunschiller. Laat de kop heel.Bewaar alle resten. Kook de asperges 3 minuten in licht gezouten water of tot ze al dente zijn. Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in ijswater. Leg de achtergehouden resten in 500 ml kokend water, doe een een deksel op de pan en laat dit 40 minuten zachtjes sudderen of tot de bouillon een volle aspergesmaak heeft. Bewaar 300 ml van de bouillon en zet weg tot gebruik.
Giet de afgekoelde asperges af. Snijd de kopjes eraf en zet apart weg. Hak de stelen grof. Bak de topjes snel met de helft van de boter. Bak in een andere pan de gehakte stelen met het sjalotje en de rest van de boter. Breng op smaak met zout en peper en zet weg.
Om te serveren :
Verwarm de kopjes en de stelen voorzichtig apart in 2 droge koekenpannen met antiaanbaklaag. Klop de room met een mixer tot er zachte pieken ontstaan en doe over in een spuitzak. Verwarm de bouillon indien nodig. Doe in elk champagneglas ongeveer 1,5 eetlepel aspergestukjes, giet daaroverheen 65 ml aspergebouillon, doe er ongeveer 3 aspergekoppen bij en spuit er een toef room op. Garneer met een aspergekop. Bestrooi met versgeraspte nootmuskaat en serveer meteen.
Afgezien van de room worden bouillon en asperges warm geserveerd.
Eet smakelijk!
Your blogs further more each else volume is so entertaining further serviceable It appoints me befall retreat encore. I will instantly grab your rss feed to stay informed of any updates. klassiskt drinkrecept
BeantwoordenVerwijderen