Doorgaan naar hoofdcontent

Cappuccino di Asparagi




Cappuccino di Asparagi
Cappuccino di Asparagi
Gistermiddag zijn we samen lekker aan het koken geslagen, we hebben 4 gangen gegeten en dit is er 1tje van.
Het recept komt uit Vegeterranean, dit boek kwam als suggestie naar boven toen ik vorig jaar na de vakantie in Italie op zoek ging naar 2 Gulzige Italianen. In Vegeterranean opent de Azienda Agrituristica Montali haar deuren en maak je kennis met de geheimen uit de keuken.Het staat vol mooie foto's en gerechten en ik zou dolgraag een keer naar het hotel willen gaan om enige workshops te volgen in Umbrie.Ik blijf dromen en ondertussen genieten van het heerlijke eten :)Het is mij niet gelukt om net zo'n mooie foto te maken als in het boek, dat is jammer, want ik was helemaal voor het plaatje gevallen, het zag er zo mooi uit, genoten hebben we wel! Volgens het recept gaat het geweldig samen met een prosecco,en dat geloof ik meteen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

  • 1 bosje dunne groene asperges

  • 30 gram boter

  • zout en versgemalen peper naar smaak

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 125 ml room / spuitzak

  • nootmuskaat naar smaak

  • 4 champagneglazen

    Wat je gaat doen :

    Breek de asperges af bij hun natuurlijke breekpunt. Elke asperge breekt ongeveer 5 cm van het uiteinde af. Verwijder eventueel houtige stukjes schil van de asperge met een dunschiller. Laat de kop heel.Bewaar alle resten. Kook de asperges 3 minuten in licht gezouten water of tot ze al dente zijn. Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in ijswater. Leg de achtergehouden resten in 500 ml kokend water, doe een een deksel op de pan en laat dit 40 minuten zachtjes sudderen of tot de bouillon een volle aspergesmaak heeft. Bewaar 300 ml van de bouillon en zet weg tot gebruik.
    Giet de afgekoelde asperges af. Snijd de kopjes eraf en zet apart weg. Hak de stelen grof. Bak de topjes snel met de helft van de boter. Bak in een andere pan de gehakte stelen met het sjalotje en de rest van de boter. Breng op smaak met zout en peper en zet weg.

    Om te serveren :

    Verwarm de kopjes en de stelen voorzichtig apart in 2 droge koekenpannen met antiaanbaklaag. Klop de room met een mixer tot er zachte pieken ontstaan en doe over in een spuitzak. Verwarm de bouillon indien nodig. Doe in elk champagneglas ongeveer 1,5 eetlepel aspergestukjes, giet daaroverheen 65 ml aspergebouillon, doe er ongeveer 3 aspergekoppen bij en spuit er een toef room op. Garneer met een aspergekop. Bestrooi met versgeraspte nootmuskaat en serveer meteen.
    Afgezien van de room worden bouillon en asperges warm geserveerd.

    Eet smakelijk!


  • Reacties

    1. Your blogs further more each else volume is so entertaining further serviceable It appoints me befall retreat encore. I will instantly grab your rss feed to stay informed of any updates. klassiskt drinkrecept

      BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken. Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker! Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer! Wat je nodig hebt voor 4 personen : 3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken bloem om te bestuiven 4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout plantaardige olie 200 gram stevige mozzarella in blokjes 5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas enkele blaadjes basilicum saus : 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 500 gram pomodori uit blik enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd snuf...

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden. De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps). Voor 3 a 4 potten heb je nodig: - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info) - 500 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 appel, geraspt - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt - 2 eetlepels gembersiroop - 2 volle theelepels kaneelpoeder - scheutje limoensap Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken. Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten. Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.