Risotto con pecorino, olio e aceto balsamico |
Genieten! Dat is wat ik kan zeggen over deze risotto, het kost even tijd en liefde maar dan is het echt heerlijk! Dit recept is uit Twee Gulzige Italianen en voor mij zeker voor herhaling vatbaar!De foto doet het gerecht weer geen eer aan, zit er toch eens over te denken om een cursus hiervoor te gaan volgen, binnen fotografie en licht....misschien kan een professional me helpen :)
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
Breng water aan de kook met bouillonblokje en laat op een laag vuur staan.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote pan en smoor de uien hierin glazig. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een vettig laagje hebben, doe de wijn erbij en laat hem al roerend verdampen. Voeg een paar opscheplepels hete bouillon toe en blijf roeren tot de rijst hem heeft opgenomen. doe er weer bouillon bij. Blijf op deze manier hete bouillon toevoegen tot de rijst al dente is, dat duurt meestal een minuut of 20. Proef of er nog peper en zout aan toegevoegd moet worden.
Neem de pan van het vuur en klop de pecorino en de overgebleven olijfolie met een houten lepel door de risotto. Laat hem een minuut staan en schep het dan op de borden. Sprenkel een beetje balsamico over de risotto en bestrooi met nog wat pecorino en serveer.
Eet smakelijk!
Voor meer recepten uit Twee gulzige Italianen die ik heb gemaakt kijk hier
Reacties
Een reactie posten