Tagliatelle al vino bianco con funghi |
Wat is koken uit Twee Gulzige Italianen toch leuk en lekker! Vandaag hebben we alweer lekker gegeten, het is niet ingewikkeld en met eenvoudige ingrediƫnten. Het recept is met zelfgemaakte tagliatelle en dat ga ik zeker nog eens proberen maar dan in het weekend, als ik meer tijd heb, voor nu hebben we het gegeten met tagliatelle uit de winkel.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Hak de knoflook en de peper fijn en maak de paddestoelen schoon en hak deze grof. Hak de peterselie ook grof.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en voeg de knoflook en de peper toe en smoor ze op een laag vuur. Draai het vuur iets hoger en roerbak de paddestoelen een minuut mee. Giet de wijn erover, laat hem verdampen en doe de bouillon in de pan. Verwarm alles al roerend tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Roer de peterselie en zout naar smaak door de saus.
Kook intussen de pasta al dente, zoals op de verpakking staat vermeld. Als de pasta klaar is, giet je deze af en schep je deze door de paddestoelensaus. Voeg als deze te dik is nog wat kookvocht toe. Neem de pan van het vuur en serveer direct, eventueel met wat geraspt parmezaanse kaas erover.
Eet smakelijk!
Voor meer recepten die ik uit Twee Gulzige Italianen heb gekookt, kijk je hier
Reacties
Een reactie posten