hachee |
Tot ongeveer 2 maanden (denk ik?) geleden maakte ik hachee uit een pakje, verder helemaal niets meer maar nog wel de hachee, tja en toen ik dat toegaf op twitter kreeg ik meteen suggesties om het zelf te kunnen maken. Caroline van Carolines blog was zo vriendelijk om mij een recept te mailen en ook heb ik gekeken naar een recept van Pauline van uit Pauline's keuken. Het heeft nog een aantal weken geduurd maar toen er weer overheerlijk draadjesvlees (zo noem ik het altijd) in de koelkast lag heb ik de gok gewaagd en....het was veel lekkerder! Dit was dus het laatste gerecht dat uit een pakje kwam en ik kan nu zeggen dat ik pakjesloos kook! (trots!)
Heel blij met de suggesties van recepten voor hachee en ze met elkaar vergeleken en toen aan de slag gegaan..ik heb er een eigen variatie van gemaakt.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
Het heeft even tijd nodig deze hachee. Ik begin eigenlijk met dit vlees altijd een dag eerder, laat het altijd heel langzaam lekker gaar stoven en dan eten we het de volgende dag gewoon als stukje vlees of maak er hachee van.
Het vlees heb ik net als anders eerst ingewreven met peper en zout en aan beide kanten kort gebakken, over gedaan in een grote pan, water toegevoegd samen met laurierblad,kruidnagels en jeneverbessen en een scheut azijn een middagje laten stoven.
De volgende dag heb ik het vlees weer opgewarmd en de uien in plakjes gesneden.
Dan vinden wij het heerlijk om af en toe draadjesvlees te eten en het wordt het lekkerste met de vetranden er nog aan maar die haal ik er altijd weer af voordat we het gaan eten.
Ik heb de uien gesneden en deze met boter in een grote pan met wat boter laten stoven, hier heb ik een eetlepel kerriepoeder aan toegevoegd en het vlees (ontdaan van de vetranden en in stukjes want zo gaar is het dan, dat het uit elkaar valt). De kerrie is natuurlijk naar smaak, voor de 1 is een eetlepel misschien heel veel en voor de ander niet, maar dat is het leuke van koken, lekker proeven en toevoegen wat je lekker vindt!
Dan heb ik nog 2 juslepels van de jus toegevoegd een een scheutje water met een bouillonblokje, dit geheel laat ik dan nog klein half uurtje op een klein vuur met een deksel erop lekker stoven, wel in de gaten houden als het vocht allemaal verdampt kun je altijd nog wat water toevoegen.
Traditioneel is rode kool bij de hachee, nu vind ik rode kool erg lekker maar wij eten hachee meestal gewoon met rijst.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten