Voor de taartbodem:
100 gr. basterdsuiker
100 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. boter
2 eieren en een taartbodem blik
Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden
Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid.
35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen.
Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!)
de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop)
Voor de vulling:
1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken)
gele vla
jam
verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.)
Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt)
De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het fruit fijnsnijden en over de bodem verdelen. De taartinagelei volgens de verpakking maken en erover heen gieten. Een uurtje in de koelkast en serveren met een restje van de vanille slagroom en een stukje van het gebruikte fruit.
100 gr. basterdsuiker
100 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. boter
2 eieren en een taartbodem blik
Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden
Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid.
35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen.
Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!)
de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop)
Voor de vulling:
1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken)
gele vla
jam
verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.)
Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt)
De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het fruit fijnsnijden en over de bodem verdelen. De taartinagelei volgens de verpakking maken en erover heen gieten. Een uurtje in de koelkast en serveren met een restje van de vanille slagroom en een stukje van het gebruikte fruit.
Heee, zonder les heb je het toch maar gered! Trots op je :) je hebt er zelfs labels aangeplakt! En de taart was heerlijk gisteren!
BeantwoordenVerwijderen