wat je in huis moet hebben:
(voor 2 personen)
500gr penne
3 bakjes kleine groene asperges (koop alleen asperges waarvan de knop dicht zit!!) (AH)
echte boter
500ml slagroom
droge witte wijn
zakje geraspte parmezaanse kaasch
portje (gedroogde) italiaanse kruiden, peper & zout
hoe je het moet maken:
1.
snijd de aperges in drieën, gooi het onderste 1/3 deel weg.
2.
breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en blancheer de aperges 1 minuut. voeeg de aspergetopjes toe en blacnheer 1 minuut mee. haal ze uit het water en spoel ze af met koud water (ze mogen niet doorgaren!) en laat ze uitlekken.
3.
kook de penne al dente
4.
giet de room samen met een paar stevige klonten boter in een -andere- pan en breng het aan de kook. laat het lekker goed omhoog pruttelen, en roer het met een garde tot het weer rustig wordt. voeg de italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe en roer het goed door. weer lekker omhoog laten pruttelen, doorroeren tot het rustig wordt en herhaal dit tot het tot de helft is ingedikt. gooi er lekker wat droge witte wijn door (mag best wat zijn, dit zorgt ervoor dat het weeïge van de room en boter wegebt en maakt t pittig!). voeg de kaasch toe en roer dit goed door. beetje proeven of t wat is en toevoegen wat je lekker vind tot t smaakt zoals je wilt. blijf wel goed roeren anders brandt t aan en kan je ernstig poetsen!
5.
als de penne klaar is giet hem dan af en voeg de asperges toe aan de saus. goed dooroeren. doe de penne erbij en weer goed doorroeren.
6.
schep op & enjoy!
(voor 2 personen)
500gr penne
3 bakjes kleine groene asperges (koop alleen asperges waarvan de knop dicht zit!!) (AH)
echte boter
500ml slagroom
droge witte wijn
zakje geraspte parmezaanse kaasch
portje (gedroogde) italiaanse kruiden, peper & zout
hoe je het moet maken:
1.
snijd de aperges in drieën, gooi het onderste 1/3 deel weg.
2.
breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en blancheer de aperges 1 minuut. voeeg de aspergetopjes toe en blacnheer 1 minuut mee. haal ze uit het water en spoel ze af met koud water (ze mogen niet doorgaren!) en laat ze uitlekken.
3.
kook de penne al dente
4.
giet de room samen met een paar stevige klonten boter in een -andere- pan en breng het aan de kook. laat het lekker goed omhoog pruttelen, en roer het met een garde tot het weer rustig wordt. voeg de italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe en roer het goed door. weer lekker omhoog laten pruttelen, doorroeren tot het rustig wordt en herhaal dit tot het tot de helft is ingedikt. gooi er lekker wat droge witte wijn door (mag best wat zijn, dit zorgt ervoor dat het weeïge van de room en boter wegebt en maakt t pittig!). voeg de kaasch toe en roer dit goed door. beetje proeven of t wat is en toevoegen wat je lekker vind tot t smaakt zoals je wilt. blijf wel goed roeren anders brandt t aan en kan je ernstig poetsen!
5.
als de penne klaar is giet hem dan af en voeg de asperges toe aan de saus. goed dooroeren. doe de penne erbij en weer goed doorroeren.
6.
schep op & enjoy!
Reacties
Een reactie posten