Deze taart was een (al zeg ik het zelf) zeer geslaagde improvisatie van Fathma en Jasmin, a.k.a. Fleur en Iris :).
Oven op 180 graden
Ingredíënten:
75 gram boter in kleine blokjes gesneden
100 gram bloem
1 eetlepel citroensap
100 gram philadelphia naturel
4 eetlepels honing
75 gram fijne witte suiker
2 theelepels kaneel
2 losgeklopte eieren
25 gram kristalsuiker
een flinke lik vijgenjam
walnoten (mijns inziens hoe meer hoe beter)
Wrijf de boter door de bloem tot het mengsel er als fijn broodkruim uitziet. Druppel er citroensap over en kneed het tot een soepel glad deeg. Bekleed een ingevette kleine springvorm met het deeg.
Bestrijk het deeg met de vijgenjam en strooi stukken walnoten hierover.
Klop de kaas met de honing, fijne witte suiker en de helft van de kaneel tot een glad mengsel, klop er dan geleidelijk de eieren door. (Het blijft dan vrij vloeibaar)
Schenk het mengsel in de springvorm. Bestrooi het met een mengsel van de kristalsuiker en kaneel. Bak de taart ongeveer 35 minuten af in een oven van 180 graden tot de vulling stevig is. Laat de taart in de springvorm afkoelen.
Kali orexi; bismillah; eetsmakelijk
Oven op 180 graden
Ingredíënten:
75 gram boter in kleine blokjes gesneden
100 gram bloem
1 eetlepel citroensap
100 gram philadelphia naturel
4 eetlepels honing
75 gram fijne witte suiker
2 theelepels kaneel
2 losgeklopte eieren
25 gram kristalsuiker
een flinke lik vijgenjam
walnoten (mijns inziens hoe meer hoe beter)
Wrijf de boter door de bloem tot het mengsel er als fijn broodkruim uitziet. Druppel er citroensap over en kneed het tot een soepel glad deeg. Bekleed een ingevette kleine springvorm met het deeg.
Bestrijk het deeg met de vijgenjam en strooi stukken walnoten hierover.
Klop de kaas met de honing, fijne witte suiker en de helft van de kaneel tot een glad mengsel, klop er dan geleidelijk de eieren door. (Het blijft dan vrij vloeibaar)
Schenk het mengsel in de springvorm. Bestrooi het met een mengsel van de kristalsuiker en kaneel. Bak de taart ongeveer 35 minuten af in een oven van 180 graden tot de vulling stevig is. Laat de taart in de springvorm afkoelen.
Kali orexi; bismillah; eetsmakelijk
Reacties
Een reactie posten