Heerlijk alternatief voor de bruine boterham in de ochtend ;) Goed voor 8 tot 10 muffins:
250 g zelfrijzend bakmeelmespuntje zout
50 gram gemengde noten, gehakt
1 ei
4 eetlepels honing
1 eetlepel zonnebloemolie
1 dl melk
evt nog 50 gram blanke rozijnen
Oven voorverwarmen op 180 °C. Het ei loskloppen met de honing en daarna de olie en melk door het eimengsel klutsen. Het zelfrijzend bakmeel mengen met zout en gehakte noten en evt rozijnen. Het eimengsel met een grote lepel door het meel roeren tot stevig deeg ontstaat. Deeg in muffinvormpjes scheppen. Muffins in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en bruin bakken. Muffins een beetje laten afkoelen, lekker met een beetje (gezoete) creme fraiche!
250 g zelfrijzend bakmeelmespuntje zout
50 gram gemengde noten, gehakt
1 ei
4 eetlepels honing
1 eetlepel zonnebloemolie
1 dl melk
evt nog 50 gram blanke rozijnen
Oven voorverwarmen op 180 °C. Het ei loskloppen met de honing en daarna de olie en melk door het eimengsel klutsen. Het zelfrijzend bakmeel mengen met zout en gehakte noten en evt rozijnen. Het eimengsel met een grote lepel door het meel roeren tot stevig deeg ontstaat. Deeg in muffinvormpjes scheppen. Muffins in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en bruin bakken. Muffins een beetje laten afkoelen, lekker met een beetje (gezoete) creme fraiche!
Reacties
Een reactie posten