Wat je nodig hebt::
een flink aantal rode uien
een paar flinke scheuten witte wijn
bloem/boter(of margarine)---> om roux te maken
groentebouillon
Snijd de uien in ringen en maak ondertussen alvast een bouillon, bak de uien in een pan tot ze lekker zacht zijn, haal ze uit de pan en doe ze in een kom, giet er alvast wat wijn overheen.
Dan in de pan waar je de uien hebt gebakken (misschien nog een beetje boter/margarine toevoegen) een eetlepel bloem doen, bouillon erbij gieten en blijven roeren tot er geen klontjes meer zijn, dit herhalen tot je er 3 eetlepels in hebt, blijven roeren ( als de roux mislukt, even de staafmixer erin :)) , dan een klein deel van de uien even fijnpureren met de staafmixer. Als je alle bouillon hebt toegevoegd doe je de fijngepureerde uien erbij en nog een scheut wijn en dan de rest van de uien toevoegen. Lekker laten koken en dan nog naar smaak peper en zout toevoegen en eventueel nog een bouillonblokje.
Voor de kaasliefhebbers is het natuurlijk lekker om een stokbroodje met kaas onder de grill te zetten en dan op de soep te plaatsen, of gewoon wat kaas in de soep te doen!
Dit recept is spontaan ontstaan na het niet volgen van een ander recept, met hoeveelheden is het even kijken en proberen, ik heb me totaal niet met hoeveelheden bezig gehouden, voor ik denk 9 koppen soep heb ik ongeveer 8 grote rode uien gebruikt, 2 tot 3 liter bouillon en bijna drie kwart fles witte wijn, het resultaat mocht er best zijn!
Ook kan het natuurlijk met witte uien......
eet smakelijk!
een flink aantal rode uien
een paar flinke scheuten witte wijn
bloem/boter(of margarine)---> om roux te maken
groentebouillon
Snijd de uien in ringen en maak ondertussen alvast een bouillon, bak de uien in een pan tot ze lekker zacht zijn, haal ze uit de pan en doe ze in een kom, giet er alvast wat wijn overheen.
Dan in de pan waar je de uien hebt gebakken (misschien nog een beetje boter/margarine toevoegen) een eetlepel bloem doen, bouillon erbij gieten en blijven roeren tot er geen klontjes meer zijn, dit herhalen tot je er 3 eetlepels in hebt, blijven roeren ( als de roux mislukt, even de staafmixer erin :)) , dan een klein deel van de uien even fijnpureren met de staafmixer. Als je alle bouillon hebt toegevoegd doe je de fijngepureerde uien erbij en nog een scheut wijn en dan de rest van de uien toevoegen. Lekker laten koken en dan nog naar smaak peper en zout toevoegen en eventueel nog een bouillonblokje.
Voor de kaasliefhebbers is het natuurlijk lekker om een stokbroodje met kaas onder de grill te zetten en dan op de soep te plaatsen, of gewoon wat kaas in de soep te doen!
Dit recept is spontaan ontstaan na het niet volgen van een ander recept, met hoeveelheden is het even kijken en proberen, ik heb me totaal niet met hoeveelheden bezig gehouden, voor ik denk 9 koppen soep heb ik ongeveer 8 grote rode uien gebruikt, 2 tot 3 liter bouillon en bijna drie kwart fles witte wijn, het resultaat mocht er best zijn!
Ook kan het natuurlijk met witte uien......
eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten