Nog niet geproeft, maar het klinkt wel errug lekker!
Ingredienten:
-250 g gewelde abrikozen (zak a 375 g)
- 2 sinaasappels
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 500 g couscous
- 6-7 eetlepels olijfolie
- 75 gram amandelen
- 3 bosuitjes in dunne ringetjes
- 15 gram verse koriander, fijn gesneden
- 200 g Griekse feta, verkruimeld
- zout en peper
Bereiden:
Knip of snijd de abrikozen in kleine stukjes. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappels uit. Schep in een wijde schaal de abrikoosstukjes om met de sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en 1 theelepel zout. Voeg al roerend het sinaasappelsap, 500 ml kokend water en de olijfolie toe. Laat de couscous 10 minuten staan. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bordje. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, driekwart van de koriander, feta en amandelen door. Breng de couscoussalade op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.
Mijn eigen idee: vast ook erg lekker met gewelde blanke rozijnen erdoor en/of geraspte worteltjes voor de extra vitamientjes en natuurlijk serveren met die heerlijke grote dadels van de markt ;-)
Niet Arjan-proof! Hahaha!
Ingredienten:
-
-
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 500 g couscous
- 6-7 eetlepels olijfolie
- 75 gram amandelen
- 3 bosuitjes in dunne ringetjes
- 15 gram verse koriander, fijn gesneden
- 200 g Griekse feta, verkruimeld
- zout en peper
Bereiden:
Knip of snijd de abrikozen in kleine stukjes. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappels uit. Schep in een wijde schaal de abrikoosstukjes om met de sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en 1 theelepel zout. Voeg al roerend het sinaasappelsap, 500 ml kokend water en de olijfolie toe. Laat de couscous 10 minuten staan. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bordje. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, driekwart van de koriander, feta en amandelen door. Breng de couscoussalade op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.
Mijn eigen idee: vast ook erg lekker met gewelde blanke rozijnen erdoor en/of geraspte worteltjes voor de extra vitamientjes en natuurlijk serveren met die heerlijke grote dadels van de markt ;-)
Niet Arjan-proof! Hahaha!
Dat lijkt mij erg lekker! Helaas heb ik 1 keer eerder iets met couscous gemaakt en dat vond Patriek echt NIET lekker, maar ga het wel een keer proberen!
BeantwoordenVerwijderen