Ik weet dat het niet heel erg lekker klinkt, maar worteltaart (of cake hoe je het ook noemen wilt) kan zoooooooooo lekker zijn :D Zo ook deze, deze is zo lekker, dat hij zelfs lekker is als mijn schoonmoeder hem maakt hahahaha
Ondanks de worteltjes is de cake natuurlijk geschikt voor liefhebbers van zoetigheid.
Ingrediënten:
250 g volkoren tarwemeel
3 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 tl djahé (gemalen gemberwortel)
125 g plantaardige margarine
80 g stroop
125 g rietsuiker
250 g geraspte wortel
50 g gebroken walnoten
50 g rozijnen
een stuk gemberwortel van ca. 5 cm, geraspt
Citroenglazuur
Ingrediënten:
175 gr roomkaas
50 g poedersuiker
1-2 el citroensap
Ondanks de worteltjes is de cake natuurlijk geschikt voor liefhebbers van zoetigheid.
Ingrediënten:
250 g volkoren tarwemeel
3 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 tl djahé (gemalen gemberwortel)
125 g plantaardige margarine
80 g stroop
125 g rietsuiker
250 g geraspte wortel
50 g gebroken walnoten
50 g rozijnen
een stuk gemberwortel van ca. 5 cm, geraspt
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het volkorenmeel met bakpoeder, kaneel en djahé in een grote kom.
- Doe de margarine met de stroop en suiker in een steelpannetje op niet al te hoog vuur. Giet het mengsel bij het meel en roer goed door.
- Meng vervolgens de geraspte wortel, geraspte gember, de gebroken walnoten en rozijnen erdoorheen.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet de cake in het midden van de oven en laat het 65-70 minuten bakken, tot een cocktailprikker droog uit de cake komt en de cake mooi bruin is geworden.
Citroenglazuur
Ingrediënten:
175 gr roomkaas
50 g poedersuiker
1-2 el citroensap
- Meng de ingrediënten in een kom tot een gladde substantie. Bestrijk de cake er dik mee.
- Zet de cake minimaal 1 uur in de koelkast.
Mmmmm... ben gek op worteltjestaart! Is ook erg lekker met gehakte chocola erin! Doet Fleur altijd!
BeantwoordenVerwijderen