In de Surinaamse keuken hebben ze een gerecht dat ze "pastei" noemen. Het kan als bijgerecht, hoofdgerecht of borrelhapje en het is zowel warm als koud erg lekker. Dit is mijn variant op de pastei. Niet moeilijk, maar je staat er wel even voor in de keuken, maar het is de moeite waard!
-12 tot 14 plakken bladerdeeg
-3 middelgrote aardappelen
-3 eieren
-250 gram champignons in kleine blokjes
-2 sjalotjes, gesnipperd
-2 teentjes knoflook
-2 eetlepels surinaamse masala kerrie
-200 gram maïskorrels, uitgelekt
-200 gram diepvries doperwten, ontdooid
-3 handjes cashewnoten, grof gehakt
-1 boullionblokje
-olijfolie
-1 losgeklopt ei
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze ongeveer 20 minuten in een laagje water met een boullionblokje. Kook ondertussen de eieren hard.
Bak de champignons in de olijfolie met wat peper en zout en houd het even apart. Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin eerst de kerrie en voeg daarna de sjalotjes en knoflook toe. Voeg de champignonblokjes toe met de doperwtjes, de mais, de cashewnoten en de aardappelblokjes toe. Warm het geheel goed door. Snijdt de eieren in blokjes en roer deze er ook door. Maak het geheel op smaak met zout en wat peper.
Verwarm de over voor: hete lucht over op 200 graden, gewone oven op 220 graden.
Vul de bladerdeeg met het mengsel, rol eventueel de bladerdeeg nog iets uit. Vouw de gevulde bladerdeeg schuin dubbel, zodat het een flapje wordt en druk de zijkanten dicht met een vork. Voor borrel(fl)hapjes snijd je eerst het bladerdeeg schuin door, zodat het flapje half zo groot is. Bestrijk de flapjes met het losgeklopte ei en strooi er wat grof zout overheen.
Bak de flapjes ongerveer 15 tot 20 minuten.
Geschikt als volwaardige maaltijd met wat notenrijst en sla.
-12 tot 14 plakken bladerdeeg
-3 middelgrote aardappelen
-3 eieren
-250 gram champignons in kleine blokjes
-2 sjalotjes, gesnipperd
-2 teentjes knoflook
-2 eetlepels surinaamse masala kerrie
-200 gram maïskorrels, uitgelekt
-200 gram diepvries doperwten, ontdooid
-3 handjes cashewnoten, grof gehakt
-1 boullionblokje
-olijfolie
-1 losgeklopt ei
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze ongeveer 20 minuten in een laagje water met een boullionblokje. Kook ondertussen de eieren hard.
Bak de champignons in de olijfolie met wat peper en zout en houd het even apart. Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin eerst de kerrie en voeg daarna de sjalotjes en knoflook toe. Voeg de champignonblokjes toe met de doperwtjes, de mais, de cashewnoten en de aardappelblokjes toe. Warm het geheel goed door. Snijdt de eieren in blokjes en roer deze er ook door. Maak het geheel op smaak met zout en wat peper.
Verwarm de over voor: hete lucht over op 200 graden, gewone oven op 220 graden.
Vul de bladerdeeg met het mengsel, rol eventueel de bladerdeeg nog iets uit. Vouw de gevulde bladerdeeg schuin dubbel, zodat het een flapje wordt en druk de zijkanten dicht met een vork. Voor borrel(fl)hapjes snijd je eerst het bladerdeeg schuin door, zodat het flapje half zo groot is. Bestrijk de flapjes met het losgeklopte ei en strooi er wat grof zout overheen.
Bak de flapjes ongerveer 15 tot 20 minuten.
Geschikt als volwaardige maaltijd met wat notenrijst en sla.
Reacties
Een reactie posten