Bladerdeeg borrelhapje |
Deze hapjes zijn lekker voor bij de borrel of als tussendoortje, zowel warm als koud. Niet ingewikkeld om te maken en je kunt naar hartelust variƫren.Hier een variatie die ik al eerder maakte, vandaag weer net even anders en weer lekker! Wat ik zo leuk vind aan het maken van deze hapjes is dat je gewoon even kijkt wat je in de koelkast hebt liggen en dat doe je erin,zo kun je ze eigenlijk altijd wel maken.
Wat je nodig hebt voor 12 hapjes :
wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden, laat het bladerdeeg ontdooien en vet de muffinvorm in. Snijd dan de plakjes bladerdeeg allemaal in 4-en en verdeel deze over de muffinvormpjes. Laat de puntjes over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Snijd dan de prei, peper (wij doen dit zonder de zaadjes) en champignons heel erg klein en verhit wat olie in een koekenpan. Bak even een paar minuten en zet dan het vuur uit. Kluts ondertussen het eitje los met de kruidenkaas en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer dan de groente uit de pan door het eiermengsel en verdeel dit over de vormpjes, zet in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Even een beetje laten afkoelen en dan.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten