Voor de moussaka (+- 4 personen)
2 aubergines
2 blikken tomaat
witte wijn
zout
peper
kaneel
oregano
eventueel wat balsamico-azijn om de smaken op te halen
500 gram gehakt of notengehakt
50 gram boter
50 gram bloem
melk
geraspte kaas
Snijdt de aubergines ver van tevoren in plakken, en laat deze in water met zout liggen. M.i. hoe langer hoe beter. Spoel de plakken vervolgens af en knijp ze uit/laat ze uitlekken. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergine totdat de plakken mooi gekleurd zijn. Leg ze op wat keukenpapier om het vet te absorberen.
Bak het gehakt rul, voeg hieraan de kruiden toe en blus het af met een scheut witte wijn. Voeg de tomaten toe en plet deze in de pan. Laat een kwartier sudderen. Proef en voeg eventueel wat balsamico-azijn toe. Roer er een derde van de kaas doorheen.
Maak een bechamelsaus door een rou te maken en melk toe te voegen tot het een saus-structuur heeft. strooi een derde van de geraspte kaas erdoorheen.
Verdeel de aubergines over een ovenschaal, bedek dit met het gehaktmengsel en deze op zijn beurt met de bechamel. Strooi er kaas over heen en doe het geheel in de oven op 200 graden ongeveer 40 minuten
2 aubergines
2 blikken tomaat
witte wijn
zout
peper
kaneel
oregano
eventueel wat balsamico-azijn om de smaken op te halen
500 gram gehakt of notengehakt
50 gram boter
50 gram bloem
melk
geraspte kaas
Snijdt de aubergines ver van tevoren in plakken, en laat deze in water met zout liggen. M.i. hoe langer hoe beter. Spoel de plakken vervolgens af en knijp ze uit/laat ze uitlekken. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergine totdat de plakken mooi gekleurd zijn. Leg ze op wat keukenpapier om het vet te absorberen.
Bak het gehakt rul, voeg hieraan de kruiden toe en blus het af met een scheut witte wijn. Voeg de tomaten toe en plet deze in de pan. Laat een kwartier sudderen. Proef en voeg eventueel wat balsamico-azijn toe. Roer er een derde van de kaas doorheen.
Maak een bechamelsaus door een rou te maken en melk toe te voegen tot het een saus-structuur heeft. strooi een derde van de geraspte kaas erdoorheen.
Verdeel de aubergines over een ovenschaal, bedek dit met het gehaktmengsel en deze op zijn beurt met de bechamel. Strooi er kaas over heen en doe het geheel in de oven op 200 graden ongeveer 40 minuten
Reacties
Een reactie posten