Doorgaan naar hoofdcontent

de uiteindelijke taart van Sanne (in juiste hoeveelheden :))

Voor de bodem:
3 eieren
100 gr. suiker
150 gr. zelfrijzend bakmeel
springvorm van 24 cm. (groter of kleiner kan natuurlijk ook,wordt de bodem alleen iets dikker of dunner)

eieren en suiker schuimig kloppen met de mixer een minuut of 4. Daarna langzaam het meel erdoor spatelen. In de springvorm doen en 20 min. bakken op 175 graden. Elektrisch

Je kan natuurlijk ook gestampte bastognekoek, cake of een biscuitjesbodem gebruiken, maar deze bodem is erg lekker en super simpel te maken.

Ondertussen zoek je bij elkaar:

250 ml caramelvla
2 eetlepels cacaopoeder
1 zakje slagroomversteviger
250 ml slagroom
4 gelatineblaadjes

Je mixt de caramelvla met het cacaopoeder tot een gladde massa, daarna voeg je de slagroomversteviger toe. Daarna mix je de slagroom in een aparte kom en week je de gelatineblaadjes volgens de aanwijzing op de verpakking voor koude verwerking. De gelatine voeg je toe aan de vla, dit doe je met de mixer anders wordt het een bende. Daarna spatel je de slagroom erdoor en het hele zwikkie doe je op je afgekoelde taartbodem.

Na een uurtje of 6 wachten versier je je taart met venz XXL hagelslag en een toefje slagroom en na al dat wachten snij je dan meteen een puntje af :)

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

Gezonde sinaasappel havermout smoothie

sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

Groenteburger

Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

Romige pasta met munt & knoflook

Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi