![]() |
Super gezond bananenbrood zonder toegevoegde suikers |
voor dit lekkere brood ( +/- 12 plakjes) heb je nodig :
- bakvorm + olie/boter om in te vetten
- blender
- 3 bananen
- 4 eieren
-50 gram havermout
-75 gram amandelmeel
-75 gram kokosmeel
-zakje bakpoeder
-1 eetlepel kaneel
-snufje zout
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en vet de bakvorm in.
Maal de havermout fijn in de blender en voeg dan de eieren, de bananen en de kaneel toe.
Meng in een kom het kokosmeel en amandelmeel en bakpoeder door elkaar. Roer hier de inhoud van de blender doorheen en giet het in de bakvorm.Zet de bakvorm in het midden van je oven en bak het overheerlijke brood in ongeveer 45 minuten gaar. Prik met een satƩprikker in je brood om te kijken of hij gaar is, is de satƩprikker droog dan is je brood gaar. Houd tijdens het bakken de kleur in de gaten, ik heb het na een minuut of 20 afgedekt met alufolie, zo voorkom je dat het brood verbrand. )Het wordt niet echt hoog, misschien probeer ik de volgende keer nog een zakje bakpoeder extra.)
Oventijden verschillen nogal heb ik gemerkt, dit was mijn 2e poging, ik had een recept gevonden op internet met andere samenstelling en oventijden en toen was het tegen het verbranden aan....
Recept en oventemperatuur een beetje aangepast naar eigen inzicht en ik denk goed gelukt, zelfs de niet bananenliefhebber heeft er mee ontbeten. Lekker met jam!
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten