Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise quorn


Wat heb je nodig voor 4 personen :


350 gr. Quorn

400 gr. winterwortel
4 rode uien
150 gr. peultjes, gehalveerd
2 rode pepertjes
400 ml. kokosmelk
300 gr. rijst ( naar keuze)
2 eetl. groene currypasta
4 el Japanse sojasaus
verse koriander
limoen om te garneren

Wat je gaat doen:


Marineer de Quorn ongeveer een kwartier in de sojasaus.


Kook de rijst.


Snijd de winterwortel in stukken van 5 cm lang en snijd deze weer in lange, dunne reepjes. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de pepertjes in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze in ringetjes.Verhit in een wok wat olie en roerbak de ui kort.

Voeg de currypasta, wortel, quorn, peultjes en chilipepertjes toe. Voortdurend omscheppen kort laten bakken, dan de kokosmelk toevoegen en in 5 minuten alles gaar laten pruttelen.
Verdeel de curry over de borden, bestrooi met fijngehakte koriander en garneer met enkele partjes limoen.
Serveer de rijst er apart bij.

eet smakelijk!

Reacties

  1. Lijkt me lekker!! Zeg Yvon, als je nou ff elke dag zo'n lekker recept plaatst hoef ik niet meer zo na te denken wat ik die avond nou weer 's hoef te maken :P

    Soort van: "het 30 dagen gevarieerd, lekker en gezond eten door Yvonne dieet". Ik zeg; klinkt als een uitdaging toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, vandaar dat ik mijn idee als 1e naar Iris en naar jou heb gestuurd, zoiets van help elkaar aan lekker eten? hahaha! En het 30 dagen gevarieerde dieet van Yvonne is best een leuke titel voor een boek ook! :-)Maar je bent ook blogauteur, dus leef je uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als jullie nou een lekker en gezond eten blog bijhouden, vul ik 'm aan met toetjes en taarten ;) (wel iets minder gezond, maar zeker ook lekker!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, goed idee, ik had vandaag geen fantasie en motivatie, dus ik eet hotdogs :P
    Als je er dan ook een paar heel-gezond-geen-calorieen-heel-makkelijk-geen-moeite-heel-lekker-recepten tussen gooit, ben ik ook weer blij :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Ovenschotel spruitjes

Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

Bladerdeeg borrelhapje

Bladerdeeg borrelhapje Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat Bladerdeeg borrelhapje Wat je nodig hebt voor 12 hapjes : kleine muffinvorm voor 12 muffins 4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 eetlepel roomkaas 3 oesterzwammen 3 kastanjechampignons 1/3 rode peper 1 flinke dessertlepel ras el hanout 2 eetlepels pijnboompitten 1 tomaat klein beetje peper en zout Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Vet de muffi...

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Kapucijners met groenten

eerlijk "gestolen" en een beetje opgesmaakt met kruiden :) ( beetje pittig) :) Men neme voor 3 personen: Tauge Prei Rode paprika Ui Mexicaanse kruiden Cayennepeper Kapucijners (pot) Knoflook Actie : Snijd de ui, prei en paprika Doe de kapucijners met het vocht in een pan, voeg hier flink wat mexicaanse kruiden aan toe en warm ze op Pers 2 tenen knoflook uit in olie en roer hier cayennepeper doorheen. Zet een wok op het vuur en als deze heet is doe je het mengsel van olie, knoflook en cayennepeper erin, dan de ui, prei en paprika erbij. Even lekker bakken, dan als de kapucijners warm zijn het vocht eraf gieten en door de groenten roeren, tauge er door roeren, gas lager en nog even doorwarmen, eventueel nog wat peper toevoegen. eet smakelijk!