Doorgaan naar hoofdcontent

spruitjestaart

Iedereen zit vast nog vol met het eten van de afgelopen dagen maar toch wil ik nog even deze overheerlijke taart met jullie delen, te lekker en heel makkelijk te maken, behalve dan dat je de spruitjes moet schoonmaken. Maar zeker de moeite waard :)
Wat je nodig hebt:

margarine om de springvorm in te vetten en de oesterzwammen en de ui te bakken
5 plakjes bladerdeeg ( afhankelijk van de grootte van je springvorm natuurlijk)
1 zak hotelspruitjes
2 uien in plakjes
2 bakjes oesterzwammen in stukjes
2 tl gedroogde tijm
1 bakje roomkaas bijv. philedelphia met kruiden die je lekker vindt
3 eieren
kerriepoeder

En dit is wat je doet als je klaar bent met het schoonmaken van de spruitjes ;)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
Vet de springvorm in met margarine en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik daarna met een vork door het deeg.
Kook de spruitjes in ruim kokend water 3 min.
Verhit margarine in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Oesterzwammen en tijm toevoegen en even een minuut of 5 roerbakken.
Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout en een flinke hoeveelheid kerriepoeder. Schep het spruitjesmengsel in de springvorm
Philadelphia met eieren kloppen en over het spruitjesmengsel verdelen.
Springvorm in het midden van de oven in 45 min. goudbruin bakken. Laatste kwartier de oven verlagen naar 155 graden.
Voor de liefhebber : laatste kwartier nog wat kaas eroverheen maar zonder is het ook erg lekker!

eet smakelijk!

Reacties

  1. Ik heb de spruitjestaart ook gemaakt, maar in plaats van oesterzwammen 2 paprika's gebruikt.
    Uitjes erdoor, 2 tenen knoflook en een handje pijnboompitten en in de bakvorm. Als saus heb ik 100 ml kookroom en 3 eieren, een flinke scheut kerriepoeder,peper en zout en een handje geraspte kaas gebruikt , 35 min. in de oven op 200 graden elek. en toen nog een paar min. onder de grill om de kaas te smelten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Taartbodem met vruchten.

Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

American Cheesecake

Dit recept is echt de moeite waard! Hoewel, echt veel moeite om hem te maken is het niet. Ingrediƫnten 1 pak bastognekoeken 200 gram boter 300 gram witte basterdsuiker 2 1/2 zakje vanillesuiker 1 ei 4 eierdooiers 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 1 kilo magere kwark 1/2 citroen (sap ervan) Bereiden Verwarm de oven voor op 170 graden. Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel. Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minute...