Je hebt nodig:
3 tenen knoflook
1 grote rode paprika
2 tl sambal
2 el kerriepoeder
2 bolletjes gember
400 g kipfilet
6 schijven (verse) ananas
6 bosuitjes wit en groen gescheiden houden
1 zakje tauge
1/2 courgette
1 eetlepel citroensap of de geraspte schil van een halve citroen
paar eetlepels olie
4 dl kokosmelk (blik)
1 tablet kippenbouillon
peper, zout
peterselie (vers of vriesdroog, van die laatste kun je iets meer gebruiken)
Pel de knoflook, maak de paprika schoon, hak 2 tenen knoflook met een kwart van de paprika heel fijn. Meng 1 tl sambal en 1 el kerriepoeder en de olie erdoor.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en schep ze door het paprikamengsel. Laat de kipreepjes ong. 2 uur marineren.
Snijd de rest van de paprika in blokjes van ong. 2 cm. Snij de ananas in stukken. Snij de bosuitjes in stukken en houdt groen en wit apart.Snij de courgette in kleine blokjes (Rasp de schil van de citroen als je verse gebruikt )
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de reepjes kip al omscheppend bruin. Bak de paprika met het wit van de bosui, de ananas ,de courgette en de tauge en de citroen(schil )ong. 2 minuten mee. Knijp het laatste teentje knoflook en de gemberbolletjes uit boven de pan. Voeg de kokosmelk en het bouillontablet en het groen van de bosui toe en breng het op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat het nog 4 min. op matig hoog vuur sudderen tot het licht gebonden is.(Als je van iets stevigere saus houdt kun je het binden met een eetlepel maizena of allesbinder) Strooi de peterselie er over en je kunt aan tafel.
Lekker met rijst en kroepoek en een verse komkommersalade.
Als je het niet pittig genoeg vind kun je er nog een beetje rode peper aan toevoegen, maar wij hebben te maken met 2 kinderen, en die vinden het zo lekkerder...
3 tenen knoflook
1 grote rode paprika
2 tl sambal
2 el kerriepoeder
2 bolletjes gember
400 g kipfilet
6 schijven (verse) ananas
6 bosuitjes wit en groen gescheiden houden
1 zakje tauge
1/2 courgette
1 eetlepel citroensap of de geraspte schil van een halve citroen
paar eetlepels olie
4 dl kokosmelk (blik)
1 tablet kippenbouillon
peper, zout
peterselie (vers of vriesdroog, van die laatste kun je iets meer gebruiken)
Pel de knoflook, maak de paprika schoon, hak 2 tenen knoflook met een kwart van de paprika heel fijn. Meng 1 tl sambal en 1 el kerriepoeder en de olie erdoor.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en schep ze door het paprikamengsel. Laat de kipreepjes ong. 2 uur marineren.
Snijd de rest van de paprika in blokjes van ong. 2 cm. Snij de ananas in stukken. Snij de bosuitjes in stukken en houdt groen en wit apart.Snij de courgette in kleine blokjes (Rasp de schil van de citroen als je verse gebruikt )
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de reepjes kip al omscheppend bruin. Bak de paprika met het wit van de bosui, de ananas ,de courgette en de tauge en de citroen(schil )ong. 2 minuten mee. Knijp het laatste teentje knoflook en de gemberbolletjes uit boven de pan. Voeg de kokosmelk en het bouillontablet en het groen van de bosui toe en breng het op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat het nog 4 min. op matig hoog vuur sudderen tot het licht gebonden is.(Als je van iets stevigere saus houdt kun je het binden met een eetlepel maizena of allesbinder) Strooi de peterselie er over en je kunt aan tafel.
Lekker met rijst en kroepoek en een verse komkommersalade.
Als je het niet pittig genoeg vind kun je er nog een beetje rode peper aan toevoegen, maar wij hebben te maken met 2 kinderen, en die vinden het zo lekkerder...
Reacties
Een reactie posten