Doorgaan naar hoofdcontent

Pittige quinoa




Pittige quinoa
Pittige quinoa

werken, studeren en dan ook nog regelmatig even bloggen is in de praktijk net even anders dan dat ik me had voorgesteld...het resultaat is dan ook dat ik al tijden geen nieuw recept heb geplaatst, al ongeveer 2 weken nu, en nu is het tijd om daar verandering in te brengen. Studieontwijkend gedrag kan ik het ook wel noemen :) De tas met mijn boeken staat al wel naast de bank, alleen is de verleiding om nu eerst een recept te plaatsen en misschien nog een beetje vooruit te werken met recepten nu aantrekkelijker en in het weekend mag je tenslotte best even ontspannen, want receptjes typen is wel lekker ontspannend bezig zijn.
Gisteren aten de mannen ovenschotel met broccoli en kaassaus en daar had ik geen trek in, ik wilde iets lichters eten vandaar de quinoa. Omdat ik al meerdere ontbijtjes en salades heb gemaakt vond ik het een goed moment om ook eens een warme avondmaaltijd te maken en dat is goed gelukt! En niet alleen als warme maaltijd is het lekker, vandaag heb ik er ook koud mee geluncht! Vind het altijd lastig om voor 1 persoon te koken, dus dit recept is voor 2, en dan kun je in je eentje 2 keer lekker eten. Makkelijk, snel en gezond!
Dit recept heeft een lekker pitje door de rode peper die erin gaat, ik heb de zaadjes erin gelaten maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen die er eerst uit te halen.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :


  • 100 gram quinoa

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1/2 rode peper met zaad

  • 3 wortels

  • handje ongezouten pinda's

  • 1 ei

  • 1 eetlepel ketjap

  • 2 eetlepels yoghurt

  • 1 eetlepel honing

  • +/- 2 eetlepels fijngehakte koriander

    Wat je gaat doen :

    Ik heb uitgevonden dat ik het makkelijk vind om de quinoa in een glas te doen, omdat je het in 2 keer de hoeveelheid water moet koken is dat wel zo handig met afmeten. Bij mij is een koffieglas 3/4 gevuld ongeveer 100 gram, dus dan nog 2 glazen 3/4 gevuld water toevoegen. Je kunt het natuurlijk ook afmeten met een maatbeker.
    Spoel de quinoa af en voeg 2 keer de hoeveelheid toe aan water, breng dit aan de kook en laat het een minuut of 12 koken.
    Ondertussen snijd je de bleekselderij, wortels en peper in hele fijne stukjes. Doe dit samen in een kom en voeg hier de yoghurt en de honing aan toe en roer alles goed door elkaar. Hak de koriander fijn en zet even apart.
    Rooster de pinda's even licht in een koekepan.
    Als de quinoa gaar is en het vocht heeft opgenomen laat je het op een heel laag vuur staan en roer je hier een eitje en een eetlepel ketjap doorheen, dit blijf je even goed roeren. Dan voeg je het schaaltje met de groente en de pinda's toe en roer je alles nog even goed door.
    Verdeel over de borden, strooi er wat koriander overheen en serveer, eet smakelijk!

    Andere recepten die ik al met quinoa maakte, vind je hier



  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Romige pasta met munt & knoflook

    Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi