Pittige quinoa |
werken, studeren en dan ook nog regelmatig even bloggen is in de praktijk net even anders dan dat ik me had voorgesteld...het resultaat is dan ook dat ik al tijden geen nieuw recept heb geplaatst, al ongeveer 2 weken nu, en nu is het tijd om daar verandering in te brengen. Studieontwijkend gedrag kan ik het ook wel noemen :) De tas met mijn boeken staat al wel naast de bank, alleen is de verleiding om nu eerst een recept te plaatsen en misschien nog een beetje vooruit te werken met recepten nu aantrekkelijker en in het weekend mag je tenslotte best even ontspannen, want receptjes typen is wel lekker ontspannend bezig zijn.
Gisteren aten de mannen ovenschotel met broccoli en kaassaus en daar had ik geen trek in, ik wilde iets lichters eten vandaar de quinoa. Omdat ik al meerdere ontbijtjes en salades heb gemaakt vond ik het een goed moment om ook eens een warme avondmaaltijd te maken en dat is goed gelukt! En niet alleen als warme maaltijd is het lekker, vandaag heb ik er ook koud mee geluncht! Vind het altijd lastig om voor 1 persoon te koken, dus dit recept is voor 2, en dan kun je in je eentje 2 keer lekker eten. Makkelijk, snel en gezond!
Dit recept heeft een lekker pitje door de rode peper die erin gaat, ik heb de zaadjes erin gelaten maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen die er eerst uit te halen.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
Wat je gaat doen :
Ik heb uitgevonden dat ik het makkelijk vind om de quinoa in een glas te doen, omdat je het in 2 keer de hoeveelheid water moet koken is dat wel zo handig met afmeten. Bij mij is een koffieglas 3/4 gevuld ongeveer 100 gram, dus dan nog 2 glazen 3/4 gevuld water toevoegen. Je kunt het natuurlijk ook afmeten met een maatbeker.
Spoel de quinoa af en voeg 2 keer de hoeveelheid toe aan water, breng dit aan de kook en laat het een minuut of 12 koken.
Ondertussen snijd je de bleekselderij, wortels en peper in hele fijne stukjes. Doe dit samen in een kom en voeg hier de yoghurt en de honing aan toe en roer alles goed door elkaar. Hak de koriander fijn en zet even apart.
Rooster de pinda's even licht in een koekepan.
Als de quinoa gaar is en het vocht heeft opgenomen laat je het op een heel laag vuur staan en roer je hier een eitje en een eetlepel ketjap doorheen, dit blijf je even goed roeren. Dan voeg je het schaaltje met de groente en de pinda's toe en roer je alles nog even goed door.
Verdeel over de borden, strooi er wat koriander overheen en serveer, eet smakelijk!
Andere recepten die ik al met quinoa maakte, vind je hier
Reacties
Een reactie posten