Gewokte groente met noedels |
Nu we verhuisd zijn hebben we een wokbrander en die heb ik natuurlijk meteen getest. Het is heerlijk om 5 pitten te hebben ipv 4, dat is wel echt pure luxe!
Vandaag hebben we dus lekker gewokt en dat wilde ik wel even delen :)
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
- rode en gele paprika
- 1/2 chinese kool
- 4 eieren
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 250 gram noedels
- 3 eetlepels pindaolie
- rijstazijn
- sesamolie
- hot currypoeder
- djahe
- sesamolie
- eetlepel zwarte en witte sesamzaadjes
Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook.
Snijd ondertussen de chinese kool en champignons in plakken en de paprika's in stukjes. Pel de knoflook, plet deze met je mes en hak grof. Zet de groente even aan de kant.
Kluts de eieren per 2 en bak deze als een omelet en snijd in stukjes.
Als het water kookt, bereid dan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Bij mij was het 4 minuten, ik heb de noedels tegelijk met de groente in de pan gedaan. )
Verhit dan 3 eetlepels pindaolie in de wok en voeg als eerste de paprika's, champignons en knoflook toe. Na ongeveer 2 minuten voeg je de chinese kool toe, hieroverheen een kleine hoeveelheid rijstazijn en sesamolie. Voeg ook nog een dessertlepel djahe en hot currypoeder toe. Vermeng alles goed en giet ondertussen de noedels af. Als deze goed zijn uitgelekt zet je het vuur laag, dan meng je alles de noedels en de omeletreepjes door de groente en strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen. Serveer meteen en dan....eet smakelijk!
Dit is de makkelijke en snelle maar smakelijke keuken, lijkt me ook lekker om nog tauge aan toe te voegen en/of lenteuitjes. Je kunt aan tafel nog ketjap of zoetzure saus toevoegen maar zonder is ook erg lekker!
Reacties
Een reactie posten