Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden.
De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).
Voor 3 a 4 potten heb je nodig:
- 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
- 500 gram geleisuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 appel, geraspt
- 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 volle theelepels kaneelpoeder
- scheutje limoensap
Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.
De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).
Voor 3 a 4 potten heb je nodig:
- 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
- 500 gram geleisuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 appel, geraspt
- 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 volle theelepels kaneelpoeder
- scheutje limoensap
Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.
Ga dit zeker eens proberen. Groeien heel veel vlierbessen bij mij in de omgeving.
BeantwoordenVerwijderenGa dit zeker eens proberen. Groeien heel veel vlierbessen bij mij in de omgeving.
BeantwoordenVerwijderen