Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya |
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel
2) Ca. 250gr peultjes
3) Bakje kastanjechampignons
4) Paar tenen knoflook
5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus
6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena
7) Sesam-olie
Wat je gaat doen:
1) Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.
3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.
4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus toe aan de groente en roer goed door.
5) Eet smakelijk!
Je hebt het in de beschrijving over gember, maar die staat niet in de ingrediƫntenlijst. Hoeveel gember heb ik nodig?
BeantwoordenVerwijderenEen duimpje :)
Verwijderen