Groene asperges met een flensje van aardappel- & boekweitmeel en een garnering van kastanjechampignons & oesterzwammen met salie (2 personen)
Groene asperges met een flensje van aardappel- & boekweitmeel en een garnering van kastanjechampignons & oesterzwammen met salie (2 personen) |
Wat je nodig hebt:
1) Ca. 500gr groene asperges
2) Ca. 150gr (redelijk) kruimige aardappel
3) Ca. 190gr Port Salut kaas
4) Bakje kastanjechampignons
5) Bakje oesterzwammen
6) Verse of gedroogde salie
7) 200ml (amandel)melk
8) 2 eieren
9) 80gr boekweitmeel
Wat je gaat doen:
1) Kook de aardappel gaar, giet af en prak tot puree. Voeg melk toe en roer het mengsel door een zeef. Voeg eieren en boekweitmeel toe en roer tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en laat het beslag rusten.
2) Snijdt het "houterige" van de asperges en ook ze net gaar (ca 3-5 minuten), breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3) Verwarm de (oven)grill op ca 180gr (hetelucht- ca. 200 gr conventioneel)
4) Bak van het beslag in een kleine koekenpan ca 8 flensjes.
5) Rol de asperges in de flensjes en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Leg op elk flensje een plak Port Salut. Zet de bakplaat/ ovenschaal in de oven voor ongeveer 8-10 minuten.
6) Bak intussen de paddenstoelen in een grote koekenpan of wok en doe er op het laatst de salie bij. Breng op smaak met peper en zout.
7) Leg de in de flensjes gewikkelde asperges kop-staart op een bord en garneer met de paddenstoelen
8) Eet smakelijk!
2) Snijdt het "houterige" van de asperges en ook ze net gaar (ca 3-5 minuten), breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3) Verwarm de (oven)grill op ca 180gr (hetelucht- ca. 200 gr conventioneel)
4) Bak van het beslag in een kleine koekenpan ca 8 flensjes.
5) Rol de asperges in de flensjes en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Leg op elk flensje een plak Port Salut. Zet de bakplaat/ ovenschaal in de oven voor ongeveer 8-10 minuten.
6) Bak intussen de paddenstoelen in een grote koekenpan of wok en doe er op het laatst de salie bij. Breng op smaak met peper en zout.
7) Leg de in de flensjes gewikkelde asperges kop-staart op een bord en garneer met de paddenstoelen
8) Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten