Ik ben eigenlijk niet zo van de "heel erg gezonde dingen", dus toen Yvonne me hier over vertelde haalde ik eigenlijk mijn schouders op. Maarrrr: deze zijn LEKKER!!! Daarom hier het recept:
Lijnzaadcrackers (ca 8 stuks) |
Wat je nodig hebt:
1) 100gr gebroken lijnzaad
2) 50gr sesamzaad
3) 50gr zonnebloempitten
4) 50gr pompoenpitten
5) 175ml water
6) Zout
Wat je gaat doen:
1) Verwarm de oven voor op 180 graden (conventioneel: 200 graden)
2) Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar en laat ca. 30 minuten staan (tot al het vocht is opgenomen)
3) Bekleed bakplaat met bakpapier
4) Verdeel het mengsel in een rechthoekige vorm over de bakplaat en leg een extra vel bakpapier op het mengsel en druk het goed stevig aan tot een dikte van ca 3-5mm
5)Verwijder de bovenste laag bakpapier en zet de bakplaat voor ca. 25 minuten het midden van de oven. Check af en toe of de crackers niet te bruin worden
6) Haal de crackers uit de oven en laat even afkoelen. Snijdt ze in 6 tot 8 gelijke stukken
7) Eet smakelijk!
Bewaar de crackers, als ze zijn afgekoeld, in een luchtdichte bak. Ze blijven tot een week lang goed - maar dat halen ze niet ;-)
Heerlijk met een plak kaas, kipfilet, en/of ei - of leef je uit! Of gewoon zo, heerlijk als gezonde snack!
Reacties
Een reactie posten