Ja, daar is hij dan eindelijk. Mijn "most famous" kruidkoek.
Mijn meiden zeggen dat ik de lekkerste kruidkoek maak. Maar helaas, met de komst van een andere oven lukt het me niet meer. Zucht! Maar bij deze geef ik het stokje met alle liefde door.
KRUIDKOEK
375 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
mespunt zout
3 eetlepels keukenstroop
1 1/2 eetlepel koekkruiden
2 1/2 dl. melk
200 gram rozijnen, gewassen en gedroogd
cakevorm 2 liter
oven op ongeveer 180 graden
Cakevorm invetten en met paneermeel bestrooien.
Doe het zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, zout, stroop en kruiden in een kom. Voeg, al kloppend met een mixer met deeghaken, zoveel melk toe, dat een taai, vloeibaar deeg ontstaat.
Roer tenslotte de rozijnen erdoor.
Bak de koek in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden.
Controleer of de koek gaar is. (zoals bij een cake)
Laat de koek ongeveer 1 uur in de vorm afkoelen en stort hem dan op een taartrooster.
Verpak de afgedekte koek in de folie en wacht minstens 24 uur voor hem aan te snijden, dan is hij het lekkerst.
Succes!
Mijn meiden zeggen dat ik de lekkerste kruidkoek maak. Maar helaas, met de komst van een andere oven lukt het me niet meer. Zucht! Maar bij deze geef ik het stokje met alle liefde door.
KRUIDKOEK
375 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
mespunt zout
3 eetlepels keukenstroop
1 1/2 eetlepel koekkruiden
2 1/2 dl. melk
200 gram rozijnen, gewassen en gedroogd
cakevorm 2 liter
oven op ongeveer 180 graden
Cakevorm invetten en met paneermeel bestrooien.
Doe het zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, zout, stroop en kruiden in een kom. Voeg, al kloppend met een mixer met deeghaken, zoveel melk toe, dat een taai, vloeibaar deeg ontstaat.
Roer tenslotte de rozijnen erdoor.
Bak de koek in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden.
Controleer of de koek gaar is. (zoals bij een cake)
Laat de koek ongeveer 1 uur in de vorm afkoelen en stort hem dan op een taartrooster.
Verpak de afgedekte koek in de folie en wacht minstens 24 uur voor hem aan te snijden, dan is hij het lekkerst.
Succes!
Hij moest zo'n 70 minuten in de oven gestaan en hij was goed gelukt, he?!
BeantwoordenVerwijderen