![]() |
Gnocchi met paddestoelen & artisjokken |
Superlekker gerecht uit de Allerhande. Eenvoudig om te maken en simpel tot vegetarische variant om te toveren. Ik heb hem half vegetarisch en half niet vegetarisch gemaakt omdat ik dacht dat de spekreepjes echt een toevoeging zouden zijn en daar heb ik geen spijt van gehad. De schalen gingen allebei leeg.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
500 gram gnocchi
200 gram spekreepjes ( ik deed 100 gram)
2 sjalotjes gesnippers
1 bolletjes knoflook
200 gram oesterzwammen
250 gram kastanjechampignons
25 gram bloem
2 blikken artisjokharten
200 ml kookroom
15 gram basilicum ( gescheurde blaadjes)
olijfolie om te bakken voor de vegetarische variant/ anders vet van de spekjes
ovenschaal
Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 1800 graden. Kook de gnocchi 2 minuten in water met zout en laat uitlekken in vergiet.
Bak de spekjes in een pan in ongeveer 6 minuten goudbruin, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voor de vegetarische variant neem je een pan en verhit je hierin wat olie, voor de niet vegetatrische variant ga je verder met het vet van de spekjes.
Fruit de sjalot en de knoflook ongeveer 2 minuten, voeg dan de paddestoelen toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Regelmatig even omscheppen, voeg dan de bloem toe en bak 2 minuten mee.
Halveer de artisjokharten en voeg deze samen met de room toe en warm nog 2 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en schep de basilicum en eventueel de spekjes erdoor. Doe alles dan in een ovenschaal en bak het nog ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveer direct, lekker met een komkommersalade.
eet smakelijk!
Eerlijk moet ik bekennen dat ik meer aan het kletsen was met de visite dan dat ik echt aan opletten was, ik ben de stap met de bloem vergeten....nu snap ik waarom ik later dacht dat de room niet echt een functie had in het geheel en weet ik ook meteen waarom het niet zo bruin werd.....evengoed super lekker gegeten!
Reacties
Een reactie posten