Na het experimenteren met babi pangang, heb ik nu ook een andere favoriet geprobeerd, de kerriesaus.
Je hebt nodig:
2 kleine uien
2 tenen knoflook
1 zakje tauge
1 winterwortel in hele kleine,dunne reepjes
rozijnen(handjevol)
1/2 bakje champignon
1 klein blikje perzikblokjes (of ananas, maar die lusten ze bij mij niet)
1/4 liter kippenbouillon van tablet
250 ml kokosmelk
125 ml creme fraiche
1 tot 1,5 lepel kerriepoeder
Je snippert het uitje heel fijn en haalt de knoflooktenen door de pers.
Dit doe je in de wok met een klein beetje olie. Daarna voeg je de wortel ,tauge en champignons toe. Als dit een beetje begint te slinken, voeg je de bouillon,het kerriepoeder en de kokosmelk toe. Begint dit te borrelen, gooi dan de perzik en de rozijnen in de pan en roer de creme fraiché erdoorheen. Nog even laten pruttelen en klaar is Kees (of eigenlijk Sandra)
Als je het geheel een beetje te dun vindt, kun je het binden met allesbinder of een beetje maizena.
Lekker met bijv. gebakken blokjes kipfilet en rijst.
Je hebt nodig:
2 kleine uien
2 tenen knoflook
1 zakje tauge
1 winterwortel in hele kleine,dunne reepjes
rozijnen(handjevol)
1/2 bakje champignon
1 klein blikje perzikblokjes (of ananas, maar die lusten ze bij mij niet)
1/4 liter kippenbouillon van tablet
250 ml kokosmelk
125 ml creme fraiche
1 tot 1,5 lepel kerriepoeder
Je snippert het uitje heel fijn en haalt de knoflooktenen door de pers.
Dit doe je in de wok met een klein beetje olie. Daarna voeg je de wortel ,tauge en champignons toe. Als dit een beetje begint te slinken, voeg je de bouillon,het kerriepoeder en de kokosmelk toe. Begint dit te borrelen, gooi dan de perzik en de rozijnen in de pan en roer de creme fraiché erdoorheen. Nog even laten pruttelen en klaar is Kees (of eigenlijk Sandra)
Als je het geheel een beetje te dun vindt, kun je het binden met allesbinder of een beetje maizena.
Lekker met bijv. gebakken blokjes kipfilet en rijst.
Reacties
Een reactie posten