Een paar recepten die ik ooit van Anya heb gekregen, te jammer om niet te plaatsen dus bij deze:
Voor 15 stuks heb je nodig:
200 gr pure/bittere chocolade
200 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
400 gr fijne kristalsuiker
5 eieren
110 gr bloem, gezeefd
400 gr verse roomkaas
1 tl vanille aroma( flesje van baukje)
120 gr frambozen ( vers of diepvries)
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 170 grd C. Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in en bekleed met bakpapier.
Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water ( het water mag de kom niet raken)!!
Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat het iets afkoelen.
Klop de boter met 250 gr van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe( voeg pas het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen). Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig doorheen. Schep driekwart van dit mengsel in de beklede bakvorm.
Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanillearome tot een glad mengsel en spreid dit uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40 – 45 min in het midden van de oven. Laat afkoelen en serveer in blokken.
BEREIDEN 30 min/ oven 45 min/ afkoelen 1 uur
Eet smakelijk!
Voor 15 stuks heb je nodig:
200 gr pure/bittere chocolade
200 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
400 gr fijne kristalsuiker
5 eieren
110 gr bloem, gezeefd
400 gr verse roomkaas
1 tl vanille aroma( flesje van baukje)
120 gr frambozen ( vers of diepvries)
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 170 grd C. Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in en bekleed met bakpapier.
Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water ( het water mag de kom niet raken)!!
Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat het iets afkoelen.
Klop de boter met 250 gr van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe( voeg pas het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen). Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig doorheen. Schep driekwart van dit mengsel in de beklede bakvorm.
Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanillearome tot een glad mengsel en spreid dit uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40 – 45 min in het midden van de oven. Laat afkoelen en serveer in blokken.
BEREIDEN 30 min/ oven 45 min/ afkoelen 1 uur
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten