Ik heb een enorme hoeveelheid heerlijke verse tomaten gekregen. Tijd voor een lekker soepje!
Voor 4 tot 6 personen:
1,5 kilo verse tomaten (ongeveer 15)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
70 gram tomatenpuree
3 kruidenboullionblokjes
250 gram mascarpone
potje rode pesto (ongeveer 90 gram)
scheutje olijfolie
vers gemalen peper
Ontvel de tomaten de snijdt ze in stukken.
Snipper de sjalotjes en de knoflook.
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenstukken en de puree toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de boullionblokjes toe en 1 liter koud water en breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Laat zo'n 10 minuten zachtjes doorkoken en roer dan de mascarpone erdoor. Pureer de soep met een staafmixer tot er geen stukken meer inzitten.
Roer tot slot de pesto erdoor en breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Lekker met reepjes verse basilicum erin en een broodje erbij.
Voor 4 tot 6 personen:
1,5 kilo verse tomaten (ongeveer 15)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
70 gram tomatenpuree
3 kruidenboullionblokjes
250 gram mascarpone
potje rode pesto (ongeveer 90 gram)
scheutje olijfolie
vers gemalen peper
Ontvel de tomaten de snijdt ze in stukken.
Snipper de sjalotjes en de knoflook.
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenstukken en de puree toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de boullionblokjes toe en 1 liter koud water en breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Laat zo'n 10 minuten zachtjes doorkoken en roer dan de mascarpone erdoor. Pureer de soep met een staafmixer tot er geen stukken meer inzitten.
Roer tot slot de pesto erdoor en breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Lekker met reepjes verse basilicum erin en een broodje erbij.
Reacties
Een reactie posten