Quinoa salade met rode biet en brie |
Vandaag een lekkere en makkelijke lunch, de quinoa had ik vanmorgen al gekookt, de rode bietjes stonden al op me te wachten in de koelkast dus eigenlijk had ik in een mum van tijd mijn salade klaar. Voorbereiding is het halve werk :)
Ik wilde graag weer eens iets proberen, ik vind het altijd leuk om te proberen, als ik zin heb om iets te proberen sta ik vaak in de (koelkast) te kijken wat de mogelijkheden zijn met spullen die ik al in huis heb. Zo had ik nog quinoa nadat ik dat aan het ontdekken was geweest voor ontijt/lunch en avond eten. Intussen was ik het weer een beetje vergeten tot vanmorgen, toen ik zin had om iets te maken en in de kast keek, keek de quinoa me smekend aan, het is een salade geworden van quinoa met rode bietjes, brie, gebakken uitjes en vijgendadelazijn geworden.
Dit is wat je nodig hebt voor 1 persoon :
Wat je gaat doen :
De quinoa afspoelen en samen met het water zachtjes aan de kook brengen, op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten laten koken tot al het vocht is opgenomen. Dan van het vuur afhalen en met een deksel erop laten staan. De bietjes raspen. De quinoa met de bietjes samen in een schaal doen, de vijgendadelazijn erdoor roeren. De brie in kleine plakjes snijden en op een paar stukjes na ook erdoor roeren. Dan als laatste nog even wat peterselie hakken, kan ook zonder, met is iets kleurrijker.
Schep de salade op je bord, strooi de overgebleven brie en wat gebakken uitjes eroverheen en maak het af met de peterselie.
Eet smakelijk!
Je kunt de brie ook vervangen door mozzarella als je niet zo van de uitgesproken smaak van brie houdt...of misschien heb je zelf nog betere variatie ideeƫn :)
Voor meer quinoa ideeƫn kijk je hier
Voor meer saladerecepten kijk je hier
Reacties
Een reactie posten