Doorgaan naar hoofdcontent

Quinoa salade met rode biet en brie



Quinoa salade met rode biet en brie
Quinoa salade met rode biet en brie

Vandaag een lekkere en makkelijke lunch, de quinoa had ik vanmorgen al gekookt, de rode bietjes stonden al op me te wachten in de koelkast dus eigenlijk had ik in een mum van tijd mijn salade klaar. Voorbereiding is het halve werk :)
Ik wilde graag weer eens iets proberen, ik vind het altijd leuk om te proberen, als ik zin heb om iets te proberen sta ik vaak in de (koelkast) te kijken wat de mogelijkheden zijn met spullen die ik al in huis heb. Zo had ik nog quinoa nadat ik dat aan het ontdekken was geweest voor ontijt/lunch en avond eten. Intussen was ik het weer een beetje vergeten tot vanmorgen, toen ik zin had om iets te maken en in de kast keek, keek de quinoa me smekend aan, het is een salade geworden van quinoa met rode bietjes, brie, gebakken uitjes en vijgendadelazijn geworden.
Dit is wat je nodig hebt voor 1 persoon :


  • 50 gram quinoa / 100 ml water

  • 100 gram gekookte en geraspte rode bietjes

  • 30 gram brie

  • 2 dessertlepels vijgendadelazijn

  • 1 eetlepel gebakken uitjes

  • eventueel wat gehakte peterselie voor een kleurig geheel

    Wat je gaat doen :

    De quinoa afspoelen en samen met het water zachtjes aan de kook brengen, op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten laten koken tot al het vocht is opgenomen. Dan van het vuur afhalen en met een deksel erop laten staan. De bietjes raspen. De quinoa met de bietjes samen in een schaal doen, de vijgendadelazijn erdoor roeren. De brie in kleine plakjes snijden en op een paar stukjes na ook erdoor roeren. Dan als laatste nog even wat peterselie hakken, kan ook zonder, met is iets kleurrijker.
    Schep de salade op je bord, strooi de overgebleven brie en wat gebakken uitjes eroverheen en maak het af met de peterselie.
    Eet smakelijk!
    Je kunt de brie ook vervangen door mozzarella als je niet zo van de uitgesproken smaak van brie houdt...of misschien heb je zelf nog betere variatie ideeƫn :)

    Voor meer quinoa ideeƫn kijk je hier
    Voor meer saladerecepten kijk je hier

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1