Doorgaan naar hoofdcontent

Foodswap Valentijn deel II : wat ik mocht ontvangen




Foodswap Valentijn
Foodswap Valentijn

Nu is het de beurt aan mijn ontvangen pakket van Paula.

Nadat ik al uren aan het wachten was, ja ik weet het, net een klein kind...., werd mijn wachten beloond met een echte valentijnsdoos, vol met de tekst "ik hou van jou" in verschillende talen. Mijn dag kon op dat moment al niet meer stuk!
Helaas had ik niet meteen heel veel tijd voor mijn pakket, we kregen visite en pas 's avonds heb ik het eerste hartje geproefd.
Nu ruim een dag later heb ik er een lekkere late lunch van gegeten.
Paula heeft,net al ik, voor de 1e keer meegedaan aan de foodswap en wat ik ontzettend leuk vond en waar ik zelf echt nooit aan heb gedacht, is dat ze voor mij een valentijn foodswap handleiding heeft gemaakt. Daarin heeft ze uitgebreid uiteengezet wat ze heeft gemaakt en wat er in zit, dit is voor mij iets om te onthouden.

Wat ik allemaal heb gekregen :





  • 1. Doe iets met chocolade
    Foodswap Valentijn
    Foodswap Valentijn



    Ik heb lovely bonbons gekregen,pure chocolade met bavarois van aardbeien en melkchocolade met hazelnotencreme.
    Ontzettend leuk verpakt met een love embleem en de tekst happy valentine.





  • 2. mix voor een ontbijtproduct
    Foodswap Valentijn


    Foodswap Valentijn




    Bread of Love. Een mix voor cranberrybrood. Omdat ik zoveel heb gekregen is deze nog niet gemaakt. Uiteraard gaat dat nog volgen.





  • 3.Een product voor op het ontbijtproduct.
    Foodswap Valentijn


    Spread of Love. Homemade spijs met een vleugje kaneel voor een warme smaak. Omdat dit bij het ontbijtproduct hoort, heb ik dit ook nog niet gegeten maar het ruikt alvast heerlijk.





  • 4. Een drankje
    Foodswap Valentijn



    Love potion nr. 9
    Een liefdesdrank,(wat eigenlijk surinaamse siroop is)een echte zoete verleiding.
    Dit drankje is heerlijk! De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb het bij mijn lunch gedronken als limonade maar as i blog drink ik het met prosecco,ook heel erg lekker!
    Het leuke is dat ik daarnet het recept heb gekregen van Paula, dus die ga ik zeker nog delen :)
    Zelf heeft Paula als tips gegeven om het ook over pannenkoeken of door cakebeslag of in de yoghurt te doen. Ik ben het daarmee eens, het is een echte aanrader en ik had er nog nooit van gehoord.





  • 5.Hartjes
    Foodswap Valentijn




    Cookielove

    De rode koekjes zijn gemaakt volgens een shortbread cookie recept waar red velvet, cacao en espresso aan toegevoegd is.
    De taartkoekjes zijn gevuld met ricotta en kersen.

    Ze waren om te smullen!





  • 6. Een ontbijtproduct wat je zelf zou willen
    Foodswap Valentijn




    Lovely Bagels

    Paula schreef dat ze hiervoor had gekozen omdat je haar hier wakker voor kunt maken. Ik had ze nog nooit gehad, heb ze nog even verwarmd in de oven en ze waren lekker!





  • 7. Een leuk kadootje



    Dit vond Paula (net als ik )misschien de moeilijkste opdracht. Ze heeft iets gezocht waarvan ze het zelf leuk zou vinden om te krijgen en wat met valentijn en koken te maken had. Ze hoopte dat het klopt en ik kan zeggen : ik vind het leuke kadootjes.Het is een leuk boekje met volgens mij wel lekkere recepten en een kookwekker is altijd handig, leuke detail met het hartje.

    Voor mij heeft Paula een heel leuk en lekker pakket gemaakt. Ik ben echt verwend! Heel bijzonder vind ik het allemaal om mee te doen aan de foodswap. Dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste keer. Paula heeft geen blog om naar te verwijzen wat gezien de lekkere dingen die ze voor mij heeft gemaakt erg jammer is, lekkere ontbijtjes maken kan ze namelijk heel goed! :)

    Wil je ook een keer mee doen aan de foodswap?
    Kijk dan op de site van EsmƩe : foodswap
    Het is heel erg leuk om te doen en een leuke manier om kennis te maken met wat anderen zoal maken in hun keuken.

  • Reacties

    1. Wat een mooi pakket heb je gekregen, alles ziet er heerlijk uit!

      Groetjes, Iris

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Ja,ontzettend leuk! ben er helemaal blij mee!
        groetjes Yvonne

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Amandel-griesmeelpap

    Hoe kouder het buiten is, hoe meer zin ik heb om lekker oud-hollands te koken! Vanavond heb ik hutspot gegeten en als toetje heb ik ouderwets griesmeelpap gemaakt, maar dan met amandelen, net ietsjes anders. Dit heb je nodig: 40 gram amandelen 80 gram griesmeel 2 zakjes vanillesuiker 50 gram suiker 1 liter melk handje gewassen (blanke) rozijnen klein scheutje amandelaroma Hak de amandelen in een hakmolentje fijn. Roer de griesmeel en suiker door de amandelen. Breng de melk in een pan aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat je melk overkookt. Als de melk kookt het vuur laagzetten en al roerend het griesmeel-suikermengsel erdoor roeren en de rozijnen en amandelaroma naar smaak toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur al roerend indikken. Zowel warm als koud lekker. TIP: als je meer van pudding houdt neem je 100 gram griesmeel ipv 80 gram en laat je het geheel nog 3 uur in de koelkast opstijven.

    Ovenschotel spruitjes

    Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

    Gedroogde vijgen in rode wijn met kaneel & vanille

    Vanmorgen zag ik gedroogde vijgen liggen in de winkel, ik eet bijna nooit vijgen en heb er dus ook nog nooit iets mee gedaan. Toen ik een hap nam werd ik niet echt blij van de smaak, er moest nog wel iets mee gebeuren vond ik. Ik ben tot een bereiding gekomen waarmee je 2 kanten op kunt, de eerste is koken in de rode wijn, heel simpel en lekker!Voor mij doet dit denken aan herfst! Wat je nodig hebt: gedroogde vijgen volle,stevige rode wijn 2 kaneelstokjes 1 vanillestokje 2 eetlepels lavendelhoning Wat je gaat doen : Neem een pan en zet hierin de vijgen onder de wijn, voeg de kaneelstokjes toe. Het vanillestokje in de lengte opensnijden, merg eruit halen en toevoegen en het stokje kan er ook nog bij. Dan 2 eetlepels honing toevoegen en alles aan de kook brengen. Als de wijn kookt het gas lager zetten en ongeveer 2 uurtjes zachtjes laten doorkoken. Zo makkelijk is het, ze zijn heerlijk geworden. Je kunt er natuurlijk nog voor kiezen om de rode wijn met maizena te bind...