Doorgaan naar hoofdcontent

Foodswap Valentijn deel II : wat ik mocht ontvangen




Foodswap Valentijn
Foodswap Valentijn

Nu is het de beurt aan mijn ontvangen pakket van Paula.

Nadat ik al uren aan het wachten was, ja ik weet het, net een klein kind...., werd mijn wachten beloond met een echte valentijnsdoos, vol met de tekst "ik hou van jou" in verschillende talen. Mijn dag kon op dat moment al niet meer stuk!
Helaas had ik niet meteen heel veel tijd voor mijn pakket, we kregen visite en pas 's avonds heb ik het eerste hartje geproefd.
Nu ruim een dag later heb ik er een lekkere late lunch van gegeten.
Paula heeft,net al ik, voor de 1e keer meegedaan aan de foodswap en wat ik ontzettend leuk vond en waar ik zelf echt nooit aan heb gedacht, is dat ze voor mij een valentijn foodswap handleiding heeft gemaakt. Daarin heeft ze uitgebreid uiteengezet wat ze heeft gemaakt en wat er in zit, dit is voor mij iets om te onthouden.

Wat ik allemaal heb gekregen :





  • 1. Doe iets met chocolade
    Foodswap Valentijn
    Foodswap Valentijn



    Ik heb lovely bonbons gekregen,pure chocolade met bavarois van aardbeien en melkchocolade met hazelnotencreme.
    Ontzettend leuk verpakt met een love embleem en de tekst happy valentine.





  • 2. mix voor een ontbijtproduct
    Foodswap Valentijn


    Foodswap Valentijn




    Bread of Love. Een mix voor cranberrybrood. Omdat ik zoveel heb gekregen is deze nog niet gemaakt. Uiteraard gaat dat nog volgen.





  • 3.Een product voor op het ontbijtproduct.
    Foodswap Valentijn


    Spread of Love. Homemade spijs met een vleugje kaneel voor een warme smaak. Omdat dit bij het ontbijtproduct hoort, heb ik dit ook nog niet gegeten maar het ruikt alvast heerlijk.





  • 4. Een drankje
    Foodswap Valentijn



    Love potion nr. 9
    Een liefdesdrank,(wat eigenlijk surinaamse siroop is)een echte zoete verleiding.
    Dit drankje is heerlijk! De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb het bij mijn lunch gedronken als limonade maar as i blog drink ik het met prosecco,ook heel erg lekker!
    Het leuke is dat ik daarnet het recept heb gekregen van Paula, dus die ga ik zeker nog delen :)
    Zelf heeft Paula als tips gegeven om het ook over pannenkoeken of door cakebeslag of in de yoghurt te doen. Ik ben het daarmee eens, het is een echte aanrader en ik had er nog nooit van gehoord.





  • 5.Hartjes
    Foodswap Valentijn




    Cookielove

    De rode koekjes zijn gemaakt volgens een shortbread cookie recept waar red velvet, cacao en espresso aan toegevoegd is.
    De taartkoekjes zijn gevuld met ricotta en kersen.

    Ze waren om te smullen!





  • 6. Een ontbijtproduct wat je zelf zou willen
    Foodswap Valentijn




    Lovely Bagels

    Paula schreef dat ze hiervoor had gekozen omdat je haar hier wakker voor kunt maken. Ik had ze nog nooit gehad, heb ze nog even verwarmd in de oven en ze waren lekker!





  • 7. Een leuk kadootje



    Dit vond Paula (net als ik )misschien de moeilijkste opdracht. Ze heeft iets gezocht waarvan ze het zelf leuk zou vinden om te krijgen en wat met valentijn en koken te maken had. Ze hoopte dat het klopt en ik kan zeggen : ik vind het leuke kadootjes.Het is een leuk boekje met volgens mij wel lekkere recepten en een kookwekker is altijd handig, leuke detail met het hartje.

    Voor mij heeft Paula een heel leuk en lekker pakket gemaakt. Ik ben echt verwend! Heel bijzonder vind ik het allemaal om mee te doen aan de foodswap. Dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste keer. Paula heeft geen blog om naar te verwijzen wat gezien de lekkere dingen die ze voor mij heeft gemaakt erg jammer is, lekkere ontbijtjes maken kan ze namelijk heel goed! :)

    Wil je ook een keer mee doen aan de foodswap?
    Kijk dan op de site van Esmée : foodswap
    Het is heel erg leuk om te doen en een leuke manier om kennis te maken met wat anderen zoal maken in hun keuken.

  • Reacties

    1. Wat een mooi pakket heb je gekregen, alles ziet er heerlijk uit!

      Groetjes, Iris

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Ja,ontzettend leuk! ben er helemaal blij mee!
        groetjes Yvonne

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Bladerdeeg borrelhapje

    Bladerdeeg borrelhapje Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat Bladerdeeg borrelhapje Wat je nodig hebt voor 12 hapjes : kleine muffinvorm voor 12 muffins 4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 eetlepel roomkaas 3 oesterzwammen 3 kastanjechampignons 1/3 rode peper 1 flinke dessertlepel ras el hanout 2 eetlepels pijnboompitten 1 tomaat klein beetje peper en zout Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Vet de muffi...

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...