Boerenappelplaat uit het boek Appeltaart |
Wat je nodig hebt voor deze appelplaat:
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en verkruimel tot fijn kruim. Schil en snijd de appels in kleine blokjes, vermeng met de bloem en havervlokken,kaneel en suiker. Meng de helft van het koekkruim met het appelmengsel. Druk de andere helft van het koekkruim op een bakplaat uit tot een goede bodem. Schep hier het appelmengsel gelijkmatig overheen en strooi het amandelschaafsel erover. Bak in de voorverwarmde oven, ongeveer 25 minuten. Laat even afkoelen voor het aansnijden.
Het is een zeer eenvoudig recept, je bent zo klaar en hoeft geen uren te wachten tot je lekker kunt eten :)Wij hebben het lauwwarm gegeten, heerlijk!Amandelschaafsel heb ik op gevoel gedaan, was denk ik iets meer dan 30 gram. Omdat er niet bij staat voor hoeveel personen dit recept is en ik bang was dat mijn bakplaat niet vol zou komen met het verdelen van de bodem, heb ik mijn brownievorm gebruikt, dan heb je uiteindelijk 9 stukjes, of als je kleinere stukjes doet wel 12. Ik heb het geserveerd met slagroom met een klein beetje kaneel.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten