Wat je nodig hebt :
Je begint met het deeg, bloem in kom doen,gist erdoor roeren en dan het water,zout en boter toevoegen. Dit tot een bal kneden en dan afgedekt 15 tot 20 minuten laten rijzen.
Dan alles weer goed doorkneden, afdekken en opnieuw laten rijzen, ongeveer een kwartier.Dan een derde maal alles goed doorkneden en het deeg in 3-en verdelen ( 1 deel voor het kaas-uienbrood, drie is erg veel maar je kunt het deeg in de koelkast bewaren en er later stokbroodjes van bakken)
Neem een bakplaat en vet die in, rol hierover je deegbal uit tot een grote plak deeg, weer afdekken en dan ongeveer 50 minuten laten rijzen.
Dit geeft je mooi de tijd om de keuken op te ruimen en de het gesnipperde uitje glazig te bakken in beetje olie en de kaas in kleine stukjes te snijden.
Verwarm de oven voor op 210 graden en als het deeg weer gerezen is verdeel je eerst de ui erover en dan de kaas, plaats dit een kleine 20 minuten in de oven en dan is je kaas uienbrood klaar......eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten