Ik had de goede voornemens om voor dit recept zelf de paprika's te gaan poffen maar er stond nog een pot in de kast...dus voor het sneller klaar zijn heb ik daar voor gekozen ;)
Wat je nodig hebt :
Als je zelf de paprika's wilt roosteren verwarm je de oven op 200 graden voor ( hetelucht) leg de paprika's op een bakblik met bakpapier en zet ze een half uur in de oven, na een kwartier even omdraaien. Dan uit de oven halen en in een afgedekte schaal zetten. Wanneer ze enigzins zijn afgekoeld haal je de steel eraf en knijp je het zaad eruit, dan ga je hem ontvellen en de overgebleven zaden eruit halen. Snijd de paprika's dan in stukken.
Zet ondertussen het water voor de pasta op en het water met bouillonblokje voor de saus.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak hierin kort de uien en de knoflook, voeg dan de tomatenpuree toe en daarna de paprika, alles nog even doorbakken en dan met de staafmixer even grof mixen. Afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben voeg je een beetje bouillon toe. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Intussen de pasta koken en je saus nog even laten sudderen.
Pasta afgieten, eventueel nog wat olijfolie eroverheen, schep de saus hieroverheen, dan wat gescheurde basilicumblaadjes en als laatste nog wat geraspte kaas....
Eet smakelijk!
Omdat het best veel saus is voor twee personen en ik niet alle bouillon heb gebruikt heb ik de saus vermengd met de overgebleven bouillon, even weer opwarmen en roeren en dan heb je een heerlijke soep van geroosterde paprika!
Reacties
Een reactie posten