Het was vandaag een waar eetfestijn bij ons, van het overgebleven deel deeg van het kaasuien brood heb ik piccolini pizza's gemaakt.
Voor het deeg zie het kaasuienbrood recept
Wat je nodig hebt voor ongeveer 9 pizzatjes :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op de hoogste stand en zet eventueel de grill erbij aan.
Bij mij kwam het deeg uit de koelkast en was erg koud,ik heb het gekneed tot het weer op kamertemperatuur was,ik heb er een eetlepel pestodipper aan toegevoegd en weer alles door elkaar gekneed, toen het aanrecht bestoven met bloem en uitgerold tot een mooie grote dunne plak. Met een sapglas heb ik rondjes uit het deeg gestoken en op een ingevette bakplaat gelegd.
Dan op elk plakje deeg een druppel olijfolie gesmeerd, daaroverheen heel dun tomatensaus, daaroverheen wat peper en dan bestrooien met wat ui, rasp er dan een kleine hoeveelheid parmezaanse kaas overheen. Hierna volgt een klein stukje mozzarella ( let op, echt een klein stukje want de mozzarella gaat uitlopen) dan een schijfje fijngesneden knoflook met daaroverheen dan weer een blaadje basislicum.
Als de oven op temperatuur is de grill uitzetten en de pizzatjes in het midden van de oven in ongeveer 7 minuten bakken.
Schep ze van de bakplaat op een schaal en dan.....eet smakelijk!
helaas helemaal vergeten een foto hiervan te maken...maar misschien een andere keer nog
Reacties
Een reactie posten