Aardbei mascarpone muffins |
Muffins met aardbeien en mascarpone, makkelijk te maken en heerlijk om te eten!
Het oorspronkelijke recept komt uit Muffins van Marc Grossman maar dat heb ik een beetje aangepast. Origineel gebruik je ricotta en melk, en die heb ik vervangen door mascarpone en karnemelk. Ik vind muffins echt heerlijk om te eten en het kan eigenlijk niet verkeerd gaan, de droge ingrediƫnten door elkaar roeren,de natte ingrediƫnten door elkaar roeren en dan samenvoegen en nog even roeren, dat is eigenlijk waar het meestal op neer komt.
Wat je nodig hebt voor 12 muffins:
droge ingrediƫnten :
Vloeibare ingrediƫnten:
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng de droge ingrediƫnten met elkaar in een kom. Roer de mascarpone, de olie, de karnemelk en het eigeel door elkaar. Snijd de aardbei in stukjes. Klop het eiwit stijf.
Meng dan alle ingrediƫnten door elkaar zonder al te veel te roeren.
Verdeel je deegmengsel over de muffinvormpjes en plaats ze dan 15 tot 20 minuten in de oven. Contoleer eventueel met een sateprikker of ze gaar zijn, prik hiermee in het midden van de muffin, komt de prikker er weer droog uit dan zijn ze gaar.
Even laten afkoelen, dan zijn ze het lekkerste!
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten