![]() |
Boekweit met aubergine en kip |
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
140 gram boekweitkorrels
200 gram kipfilet / of quornblokjes voor de vegetarische variant
1 aubergine
4 handen spinazie
1 ui
1 teen knoflook
4 tl kurkuma
Olijfolie
Zout en peper
Wat je gaat doen :
Snijd de aubergine in blokjes, strooi er een beetje zout over en laat even staan.
Snijd de kip in blokjes en marineer ze met een scheutje olie, kurkuma en een beetje peper en zout. Meng goed door elkaar. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en voeg de kip, ui en knoflook toe. Bak enkele minuten en voeg daarna de blokjes aubergine toe. Bak circa 5 min, totdat de kip gaar is en de aubergine zacht is.Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Snijd de kip in blokjes en marineer ze met een scheutje olie, kurkuma en een beetje peper en zout. Meng goed door elkaar. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en voeg de kip, ui en knoflook toe. Bak enkele minuten en voeg daarna de blokjes aubergine toe. Bak circa 5 min, totdat de kip gaar is en de aubergine zacht is.Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Meng alles door elkaar en serveer.
eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten