![]() |
Geroosterde wortelen met kaas |
Ik ben echt gek op wortelen!
Dus toen ik dit recept tegen kwam op Pinterest moest ik het echt proberen! Wel weer een beetje afgeweken van het recept met hoeveelheden, tijdens het koken heb ik dat echt altijd, of ik doe iets meer van iets, of iets minder of ik voeg nog wat extra's toe of ik laat iets weg, ik kan mezelf echt nooit ertoe zetten om iets tot op de letter te volgen.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
- 6 winterwortelen
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 4 tenen knoflook, fijn gehakt
- 6 eetlepels parmezaanse kaas (of toch iets meer)
- 1/2 bosje gehakte peterselie
- bakpapier en bakplaat
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
Halveer de wortelen in de lengte, afhankelijk van de dikte doe je dit met elk stuk nog 1 of 2 keer.
Verdeel de wortelen over een bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter met de knoflook en giet dit over je wortelen heen. Ik heb de wortelen daarna nog een paar keer gedraaid en gehusseld om zo overal wat op te krijgen. Zet ze dan voor een kwartiertje in de oven en hussel alles in die tijd nog even 1 of 2 keer om. Strooi dan de kaas erover en laat ze nog een minuutje of 10 in de oven.
Haal ze dan uit de oven, verdeel over de borden en bestrooi met peterselie.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten