![]() |
Omelet met tomaat, ui en mozzarella |
Een lekkere lunch die goed vult.
Ik wilde een soort van roerei gaan maken met kleine tomaatjes, het werd toch een soort van omelet omdat ik ook nog mozzarella in de koelkast vond.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
- 10 gehalveerde kleine tomaatjes
- 1 ui in stukjes gesneden
- 4 geklutste eieren
- flinke snuf kerriepoeder
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella in plakken gesneden
- peper, zout en olijfolie
Wat je gaat doen:
Verhit in een koekepan een scheutje olijfolie en voeg de tomaat en de uit toe. Bak dit even aan en voeg ondertussen de kerrie en italiaanse kruiden aan je geklutste eieren toe en kluts alles nog even goed door elkaar. Giet je eiermengsel over de tomaten en uien heen en draai het vuur laag, laat het ei stollen en verdeel dan de mozzarella eroverheen. Als je ei helemaal gestolt is draai je hem heel even om in de pan. Ik doe dit altijd met behulp van een bord, die zet ik op de kop op de pan en draai dan de pan om, dan heb je het op het bord liggen en dan laat je het zo weer van het bord in de pan glijden. Heel even maar en dan weer uit de pan halen, Verdeel hem door de helft en serveer meteen.
eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten