Ja....nadat Eddie en ik gisteren de taart van Sandra even hadden gemaakt en geproefd...heerlijk!!! hadden we nog kruidnoten over en om in de sferen van Sinterklaas te blijven dacht ik er ook nog maar een cake mee te bakken.
Geen idee waarom ik al zo vroeg in de sinterklaassfeer ben...toch de schuld van Sandra dan denk ik en we hebben natuurlijk al lootjes getrokken...
Maar hier komt ie :
Wat je nodig hebt :
een tulbandvorm
120 gram kruidnoten
150 gram vloeibare bakboter
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram bloem
50 gram water
3 eieren
een flinke schep speculaaskruiden
Wat je doet :
Oven voorverwarmen op 145 graden (hete lucht)
De cakevorm insmeren met boter
De boter en bruine suiker in een kom en met de mixer alles goed vermengen.
Dan de eieren en het water erbij, weer flink mengen, als laatste de bloem
toevoegen en blijven klutsen....Dan als laatste de kruidnoten erdoor spatelen en het mengsel in de cakevorm doen. Zorg ervoor dat de kruidnoten niet aan de oppervlakte zitten, anders krijg je een bobbelcake als je hem eruit haalt.
Ongeveer een uurjte in de oven en dan op een rooster storten, even laten afkoelen en ......eet smakelijk!
Het lijkt mij erg lekker om er ook nog stukjes chocolade in te doen, ik mag het van Eddie alleen niet proberen, het lijkt hem zonde....
Geen idee waarom ik al zo vroeg in de sinterklaassfeer ben...toch de schuld van Sandra dan denk ik en we hebben natuurlijk al lootjes getrokken...
Maar hier komt ie :
Wat je nodig hebt :
een tulbandvorm
120 gram kruidnoten
150 gram vloeibare bakboter
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram bloem
50 gram water
3 eieren
een flinke schep speculaaskruiden
Wat je doet :
Oven voorverwarmen op 145 graden (hete lucht)
De cakevorm insmeren met boter
De boter en bruine suiker in een kom en met de mixer alles goed vermengen.
Dan de eieren en het water erbij, weer flink mengen, als laatste de bloem
toevoegen en blijven klutsen....Dan als laatste de kruidnoten erdoor spatelen en het mengsel in de cakevorm doen. Zorg ervoor dat de kruidnoten niet aan de oppervlakte zitten, anders krijg je een bobbelcake als je hem eruit haalt.
Ongeveer een uurjte in de oven en dan op een rooster storten, even laten afkoelen en ......eet smakelijk!
Het lijkt mij erg lekker om er ook nog stukjes chocolade in te doen, ik mag het van Eddie alleen niet proberen, het lijkt hem zonde....
Reacties
Een reactie posten