Nu Iris en Yvon als gekken bezig zijn met recepten plaatsen om volgend jaar weer een boek vol te maken, hier nog een bijdrage van mij.
Je zoekt bij elkaar:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Splits de eieren, klop het eiwit stijf in een kom
Klop in een andere kom de eierdooiers, de zoetstof en de suiker tot een lobbige massa
Voeg hieraan eerst de appelmoes toe, goed mixen, dan het bakmeel, weer goed mixen, dan het sap van de mandarijn (of citroen/limonademengsel), weer goed mixen, en ten slotte de koekkruiden.
Nu spatel je voorzichtig het eiwit door het ontstane mengsel (niet met de mixer!) en als het een egale massa is gooi je tot slot de walnoten door het beslag.
Dit doe je in een ingevet cakeblik en je zet het voor 40-45 min. in de oven op 175 graden.
De cake is gaar als je er met een breinaald in prikt en de naald schoon blijft. (bij gebrek aan een breinaald, kun je natuurlijk ook een sateprikker o.i.d. gebruiken.!)
Nog even laten staan in het blik en dan storten op een taartrooster.
Met smaak!
Je zoekt bij elkaar:
- 3 eieren
- 75 gram bruine suiker
- 1 eetlepel vloeibare zoetstof
- 1,5 dl. appelmoes (ik had zelfgemaakte, uit een pot kan natuurlijk ook)
- 1 mandarijn voor sap ( ik had geen mandarijn, dus heb ik een scheutje citroensap en een scheutje sinaasappellimonade gebruikt)
- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels koekkruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 handjevol fijn gehakte walnoten
Verwarm de oven voor op 175 graden
Splits de eieren, klop het eiwit stijf in een kom
Klop in een andere kom de eierdooiers, de zoetstof en de suiker tot een lobbige massa
Voeg hieraan eerst de appelmoes toe, goed mixen, dan het bakmeel, weer goed mixen, dan het sap van de mandarijn (of citroen/limonademengsel), weer goed mixen, en ten slotte de koekkruiden.
Nu spatel je voorzichtig het eiwit door het ontstane mengsel (niet met de mixer!) en als het een egale massa is gooi je tot slot de walnoten door het beslag.
Dit doe je in een ingevet cakeblik en je zet het voor 40-45 min. in de oven op 175 graden.
De cake is gaar als je er met een breinaald in prikt en de naald schoon blijft. (bij gebrek aan een breinaald, kun je natuurlijk ook een sateprikker o.i.d. gebruiken.!)
Nog even laten staan in het blik en dan storten op een taartrooster.
Met smaak!
Reacties
Een reactie posten